Lübnan'da kimliği belirsiz kişilerce kaçırılan TIR şoförü Abdülbasit Arslan, serbest kalmasının ardından Türkiye'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gönderilen özel uçakla saat 03.10'da Hatay Havaalanı'na geldi. Abdülbasit Arslan, havaalanında eşi Melahat, oğlu 23 yaşındaki Erhan Arslan, yakınları ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş tarafından karşılandı. Ailesine sarılarak hasret gideren Arslan, mutlu olduğunu söyledi.

Havaalanı VIP Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Abdülbasit Arslan, Lübnan'da yükünü boşalttıktan sonra silahlı 7-8 kişi tarafından kaçırıldığını söyledi. Arslan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Silah doğrultup, pasaportumu istediler,verdim. 'İn aşağı' diye bağırdılar, 'Benden ne istiyorsunuz, para mı istiyorsunuz?' diye sordum. Zorla arabaya bindirdiler, yüzümü kapattılar, başıma şapka taktılar. Kendileri de zaten maskeliydi. 3-4 yere götürdüler. En son bir evde kaldım. 'Hedefiniz ne?' diye sordum. 'Biz para istemiyoruz, kaçırılan 11 Lübnanlı yakınımız için Türkiye'nin devreye girmesini istiyoruz' şeklinde konuştular. Kaldığım evde, televizyon ve klima vardı. Normal bir evdi. Odanın dışında ise silahlı kişiler vardı. Kötü muamele görmedim. Hiçbir sıkıntı olmadı. Tehdit gibi bir şey olmadı. Ancak çok zordu. 4 duvar arasında 28 gün kalmak ne demek, daha önce öyle bir şey yaşamadığım için çok zoruma gitti. Çocuğumdan, ailemden ayrı kalmak çok zoruma gitti. Sayın Başbakanımız bizzat kendisi aradı. Geçmiş olsun dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm devlet yetkililerine çok teşekkür ederim."

Şoför Abdülbasit Arslan'ın kurtarılması için tüm girişimlerin yapıldığını kaydeden Bakan Ergin, "Çok değişik çabalar, gayretler gösterildi. Hamdolsun, burnu kanamadan bugün memleketine döndü. Ailesine, eşine, çocuklarına kavuştu. Bundan dolayı biz de sevinçliyiz. Kendisine ailesine geçmiş olsun diliyoruz. Allah başka acı göstermesin. 28 günün sıkıntısından sonra sağlıklı şekilde dönmesi bizi sevindiren hadise" dedi.



ME(SÜ/ESM)