Mikdad aşiretinin Özgür Suriye Ordusu üyesi olduğunu iddia ederek kaçırdıkları 21 kişinin arasında bulunan Aydın Tufan Tekin'in, Marmaris'te yaşayan ailesi eve kapandı. Mimar baba Mahmut Tekin ile anne Güldane Tekin, İçmeler Beldesi Köyiçi mevkiindeki villalarından çıkmazken, gazetecilerin görüşme isteklerini reddetti. Basın mensuplarına kapıyı açan akrabaları ise "Şu anda söyleyebilecek bir şeyimiz yok. Biz de bekleyiş içerisindeyiz. Herhangi bir gelişme durumunda size bilgi verebiliriz" dedi. Baba Mahmut Tekin'in 20 yıl önce yerleştikleri Marmaris'te Tekinoğlulları İnşaat'ı kurarak, villa ve sitelerle proje çizimleri yaptığı öğrenildi.

İŞ BAĞLANTISI İÇİN GİTMİŞ

1984 Yılında Marmaris'te doğan Aydın Tufan Tekin, ilçede eğitim veren Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi'nden 2002 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimi için Kanada'ya giden ve 2008 yılında Brock Üniversitesi'ni bitiren Aydın Tufan Tekin'in, İstanbul'da, beyaz eşya sektöründe çalıştığı ve iş bağlantısı nedeniyle Lübnan'a gittiği belirtildi.

BAYRAMDA MARMARİS'E GELECEKTİ

Bekar olan Aydın Tufan Tekin'in arkadaşları da sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, Tekin'in Lübnan'daki işlerini tamamlayarak Ramazan Bayramı'nda Marmaris'e geleceğini yazdı. Arkadaşları, "Ramazan Bayramı'nda görüşecektik. İnşallah sağ salim kurtulur. Tekin bütün dualarımız seninle" dileklerde bulundu.



DEB(AÖ/COŞ)