Eylül ayının ilk haftası İran uyruklu Mohammed Khaled J. karısı ve 2 çocuğu ile Babir A.’nın da karısının bulunduğu bir otomobille Türkiye'ye giriş yaptı. Uyuşturucunun bu araçta olduğunu değerlendiren polis, takibini yoğunlaştırarak aracı adım adım izlemeye aldı. 6 Eylül’de Mohammed Khaled J.’nin kullandığı otomobil İstanbul’a ulaştı. Polis, şüphelinin kimlerle buluşacağını belirlemek için aracı çok sayıda ekiple İstanbul’da da takip etmeye devam etti. Mohammed Khalid J., Anadolu yakasında bir alışveriş merkezine gelerek burada karısı, çocukları ve Babir A.’nın eşini bırakarak, Avrupa yakasına doğru devam etti. Güngören’e giden İran uyruklu şüpheli burada Babir A., Mehmet Emin Ö. ve Mehmet Emin Ö.’nün adamı Halil Ç. ile buluştu.


UYUŞTURCUYU ÇIKARMA HAZIRLIĞI YAPARKEN POLİS YAKALADI


4 şüpheli uyuşturucu aynı otomobille Güngören’de bir otoparka giderken, polis operasyon hazırlığı yaptı. Kapalı otoparkta, araçtan inen 4 şüpheli, sivil narkotik polislerince kıskıvrak yakalandı. Eş zamanlı yapılan çalışma alışveriş merkezinde alışveriş yapan Babir A.’nın karısı Zolfı J.’de gözaltına alındı.


EROİN LPG TANKINDA ELE GEÇİRİLDİ


Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilirken, uyuşturucu yüklü araç da Emniyet otoparkına götürüldü. Aracı inceleyen ekipler, aracın bagajındaki boş LPG tankında uyuşturucu olduğunu tespit etti. Arka kısmındaki kapak açılan LPG tankında, 42 paket halinde 21 kilo 550 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucunun çıkarılma anları polis kamerasına da yansıdı.


OYUNCAKLARI ARABADA KALDI


Polisin dikkatini çekmemek için 2 çocuğu ve karısını da alıp Türkiye’ye gelen Muhammed Khaled J.’nin planı polisin takibi sayesinde başarısız oldu. Yapılan inceleme sürecinden şüphelinin karısı ve çocuklarının durumdan habersiz olduğunun tespiti ile 2 çocuk ve anneleri hakkında işlem yapılmadı.


Muhammed Khaled J.’nin karısı ve çocukları durumu öğrenmelerinin ardından ülkelerine dönerken, İranlı ailenen 4 ve 9 yaşındaki çocuklarına ait bir oyuncağın uyuşturucu bulunan aracın arkasında kalmış olması dikkat çekti. Bu arada emniyetteki işlemleri tamamlanan Halil Ç., Babir A., Mehmet Emin Ö., Zolfi J. ve Muhammet Khaled J. tutuklanarak cezaevine gönderildi.