Ordu'daki bir LPG firması için İzmit'ten 20 ton LPG yüklenerek yola çıkan Cengiz Arslan yönetimindeki 34 YJ 5339 TIR, arkasındaki 34 ZV 9086 plakalı tankerle bugün akşam saatlerinde kaza yaptı. Perşembe İlçesi'nin Çaka Köyü yakınında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu tanker yan yattı. Kazada yaralanan sürücü Cengiz Arslan çevredeki vatandaşların yardımıyla tankerden çıkarılarak ambulansla Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Bu arada LPG yüklü tankerden de kazanın etkisiyle sızıntı oluştu. Sıvılaştırılmış gazın çevreye yayılması üzerine köyün elektrikleri kesildi, tankerin etrafındaki 500 metrekarelik alanda bulunan ev ve işyerleri tahliye edildi. Perşembe-Bolaman Sahil Yolu araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ve sivil savunma ekipleri, Bolaman istikametinden kaza yerine gelen vatandaşları uzaklaştırdı. Polis ve jandarmanın geniş bir alanda güvenlik tedbiri almasının yanında Fatsa Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir bot da, denizden yarım millik bir alana tekne ve kayıkların yaklaşmasına izin vermedi. Olay yerine gelen Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, ilk olarak kaza yerindeki firma yetkilileri ve uzmanlardan bilgi aldı.

FACİADAN KIL PAYI DÖNÜLDÜ

Kazanın nüfusun kalabalık olduğu yerlerde olmamasının büyük bir tehlikeyi önlediğini söyleyen Kaymakam Küçük, "Perşembe İlçesi'nde tünelin açılmasından sonra akaryakıt ve tüpgaz tankerleri Sahil Yolu'ndan geçiyor. Eğer daha kalabalık bir yerde kaza olsaydı çok büyük tehlikeye neden olacaktı. Uzmanların ifadesine göre çevrenin temizlenmesi gece yarısından önce normale dönmeyeceği, belki de sabaha kadar sürebileceği söylendi. Tehlike geçtiğinde yolu tekrar trafiğe açacağız" dedi.



EK(İS/AAA)