Yönetmenliğini yaptığı yeni filmi Alina’nın çekimleri için Türkiye’de bulunan Boby Roth, filmin bazı sahnelerinin çekileceği Bursa’ya geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe’nin ev sahipliğinde kenti gezecek olan Roth'a, filmde oynayacak olan Bursalı oyuncu Seda Eğridere de eşlik etti.

Gazetecilerle bir araya gelen Boby Roth, günümüzde internet aracılığıyla dizilerin daha fazla izlendiğine dikkat çekerek, "Bütün dizi bölümlerinin izlenmesine internet olanak verdiği için artık hikayelerin anlatılış şekilleri televizyonda da değişiyor. O nedenle ben Lost gibi hikayenin devam ettiği, 3-4 sezon süren, karışık hikayelerin olduğu, zorlayıcı etkilerle daha kolay anlatılabilen projeleri tercih ediyorum. Artık diziler, sinema filmlerinin yerini alıyor" diye konuştu.

'LOST’TA ÇOĞU ZAMAN NE ÇEKTİĞİMİZİ BİLMİYORDUK'

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Boby Roth, Lost dizisi ve finali ile ilgili şunları söyledi:

"Lost’u çekerken biz bile çoğu zaman ne çektiğimiz bilmiyorduk. Ne olduğunu bilmiyorduk. Ona rağmen izlendiğini bilmek bizim için çok güzel ve değerliydi. İnsanların bu diziyi bu kadar sevmesinin nedenini tam olarak bilmiyorum. Sanırım ana fikir önemliydi. 'Bu insanlar yaşıyorlar mı, ölmüşler mi; nasıl bir dünyadalar?' soruları herkesi hikayeye sürükledi. Bu diziyi insanlar ya çok sevdi ya da hiçbir şekilde izlemedi. Soruların dizide devam etmesi insanları etkiledi. Lost’un hikayesi çok güçlüydü. Hikaye güzel olunca biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Lost’un son bölümünü ben yönetmedim. Finalin nereye gittiğini bildiğim için de izlemedim. Böyle bir diziyi bitirmek, nasıl sonlandıracağınızı bilmek oldukça zor. O nedenle yapılanın en iyisi yapıldı."

OSMANLI PROJESİ İSTEĞİ

Türkiye'ye ve mitolojiye karşı büyük bir ilgisi olduğunu ifade eden Roth, "İşim gereği pek çok ülkeye gitme fırsatı yakalıyorum. Türkiye’ye hep gelmek istemiştim. Türkiye’de Efes, Kapadokya, Pamukkale gibi yerleri görmeyi çok istiyorum. Mitolojiye de büyük ilgi duyduğum için tam yerine geldim. Osmanlı İmparatorluğu hakkında da bir projede yer almak isterim. Sonuçta çok fazla bilgi sahibi değilim ama bir hafta süresince Türkiye’deyim ve burada tarih ile ilgili bilgi sahibi olacağım. İleride belki böyle bir projede yer alırım" dedi.



RG,IA(FK/CK)