Avukatının başvurusu üzerine tahliye edilen Cizre eski Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur, tutuklu bulunduğu Mardin E Tipi Cezaevi'nden akşam saatlerinde çıktı. Cezaevi önünde yakınları tarafından gözyaşları ve zılgıtlarla karşılanan Onur, yakınlarına sarıldı.

Sosyal medyada başlatılan imza kampanyasının sonucunda durumu kamuoyunun gündemine gelen Solin'in annesi Hanım Onur'un tahliyesine karar verilmesi ardından, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Onur serbest bırakıldı. Onur'u anne, babası, aile yakınları, Cizre Belediye meclis üyeleri ile çok sayıda yurttaş karşıladı. Karşılama sırasında duygulu anlar yaşanırken, Onur'un annesi Ayşe Yural, "Çok sevinçliyiz. Çocuklar sürekli annelerini soruyorlardı. Annelerinin yanlarında olmasını çok istiyorlardı" dedi.

Ardından konuşan Hanım Onur ise, duygularını şöyle ifade etti: "Keşke bir barış sürecinde bırakılsaydım. Çocuğum hasta olduğu için değil, gerçek bir barış sürecinde olduğumuz için bırakılsaydım. Bir yandan çocuklarıma kavuştuğum için mutluyum. Diğer taraftan ise arkamda arkadaşlarımı bıraktığım için üzüntülüyüm." dedi.

Ardından Onur, çok sayıda araçlık konvoy ile Cizre'ye doğru yola çıktı.