Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Ocak - 20 Ocak tarihleri arasında 5 ayrı ilçede 7 ayrı operasyon düzenledi. Ev, işyeri, araba, kargo gibi farklı adreslere düzenlenen baskınlarda 30 kişi yakalandı.  Operasyonlardan biri Güngören'de bir kaportacı dükkanına düzenlendi. İran'dan gelen bir otomobilin içinde yapılan aramada 20 kilo eroin ele geçirildi. Bunun üzerine Y.H., kızı S.H., ve oğlu S.H., gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada S.H'nin lösemi hastası olduğu, babası Y.H'nin oğlunu tedavi ettirmek için uyuşturucu kuryeliğini seçtiği öğrenildi. Babanın polise yakalanmamak için de kızını da yanına alarak kendilerine aile görüntüsü verdiği belirtildi.


Öte yandan şebekenin baba Y.H'ye "Uyuşturucuyu götür. Araba senin olsun" şeklinde de vaatte bulunduğu bildirildi.


Bir başka operasyonda ise bir masanın üst kısmında ahşap içine saklanmış eroin ele geçirildi. Bu eroinin yine İran'dan getirildiği ve Makedonya'ya götürülmek istendiği anlaşıldı. Bütün operasyonlarda yapılan aramalarda ise toplam 100 kilo 130 gram eroin, 41 bin 300 TL, 8 bin 292 ABD Doları ve 46 bin 900 Euro, 1'i ruhsatsız 2 tabanca, sahte sürücü belgesi ve sahte kimlik ele geçirildi


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 30 şüpheli adliyeye sevk edildi. Bu şüphelilerden aralarında İranlı baba Y.H'nin de bulunduğu 24 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Abla S.H., ve lösemi hastası S.H.,serbest kaldı.


EE (MK) ((FOTOĞRAF)