Olay, merkez Selçuklu İlçesi Zafer Sanayi girişinde bulunan lokantada dün saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Ali Düzkaya, bir eğlence merkezinde eğlendikten sonra arkadaşlarıyla birlikte yemek yemeye gitti. İddiaya göre Düzkaya çorba içerken, aralarında husumet bulunan Adem U. yanındaki arkadaşı Taner D. ile birlikte lokantaya girdi. Adem U., silahını Ali Düzkaya'nın doğrultarak 5  el ateş etti. Kanlar içinde kalan Düzkaya yere yığılırken, Adem U. ise arkadaşıyla birlikte beyaz renkli bir otomobille olay yerinden kaçtı. Lokantaya çağrılan 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale ettiği Ali Düzkaya kurtarılamadı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Olay yerinde inceleme yapan polis, şüpheli Adem U. ve yanındaki arkadaşı Taner D. ile otomobilde beklediğini tespit ettiği Nuri G.'yi yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin adreslerini belirleyerek baskın yapan polis Nuri G.'yi ve Taner D'yi olayda kullanılan tabanca ile birlikte evinde göz altına aldı. Katil zanlısı Adem U.'nun da olaydan sonra Seydişehir İlçesi'ne gittiğini belirleyen polis kaldığı adrese operasyon düzenleyerek gözaltına aldı.

TABANCAYI ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİDEN ALMIŞ

Poliste ifadesi alınan Adem U.'nun, olayda kullandığı tabancayı 750 lira karşılığında aralarındaki husumet nedeniyle öldürdüğü Ali Düzkaya'dan aldığı yönünde ifade verdiği belirtildi. Ayrıca iki gurubun olaydan önce eğlenmeye gittikleri yerde karşılaşarak tartıştıkları ve araya görevlilerin girerek kavgayı önledikleri belirlendi.

Poliste sorguları tamamlanan 3 kişi, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edildi.

GÜVENLİK KAMERASI KAYDETMİŞ

Lokantada yaşanan olay iş yerinin güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Polis tarafından el konulan güvenlik kamerası görüntülerinde, yanındaki arkadaşı Taner D. ile lokantaya giren Adem U.'nun masada oturan Ali Düzkaya'ya tabancasını doğrultarak ateş ettiği tespit edildi. Adem U.'nun kullandığı tabancanın bir kez ateş ettikten sonra tutukluk yaptığı, daha sonra çevredekilerin engellemesine rağmen makenizmasını çekerek ateş etmeye devam ettiği güvenlik kamerasına yansıdı.



TY(İA/COŞ)