Evinin yanında 8 yıl önce açtığı atölyede TIR dorsesi tamir etmeye başlayan 48 yaşındaki Sezai Ünal'ın 5 çocuğundan Gizem Ünal, 2 yıl önce ilköğretimi bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle liseye devam etmedi. Gizem Ünal, işlerinin kötü olması nedeniyle yanında çırak çalıştırmayan babasına yardım etmeye karar verdi. Gizem Ünal, yaklaşık 2 yıldır dorselerin her türlü tamir, bakım ve boya işlerini yapan babasının yanında çırak olarak çalışıyor. Kaynaktan zımparaya kadar birçok işi kolaylıkla yapabilen Gizem, kendisini daha da geliştirip babası gibi usta olmayı hedeflediğini söyledi. 

Gizem Ünal, babasının işlerinin iyi olmaması nedeniyle ilköğretimden sonra okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Babası gibi usta olduğunda dükkandaki işler ile gelirlerinin de artacağına inandığını belirten Gizem Ünal, şöyle dedi:

"Maddi durumumuz pek iyi değildi. İlköğretimden sonra ilk başlarda babama yardım etmeye geliyordum. Sonra da sürekli çalışmaya başladım. Başlangıçta çok zorlandım. Ama sonra alıştım. Şu anda işimi çok seviyorum. İşlerin yoğun olduğu günler çok yoruluyoruz. Taşlama, kaynak, zımpara, oksijen ısıtma ve kesme işlerini yapıyorum. Beni burada görenler çok şaşırıyor. Bazıları inanmıyor. Eskiden arkadaşlarımı okula giderken gördüğümde ben de gitmek istiyordum. Ama şu anda buna da alıştım. Maddi durumumuz hala zayıf. Ama ileride inşallah daha iyi olur."

Sezai Ünal da kızı ile birlikte çalışmaktan memnun olduğunu söyledi.



İÇ(EE/SS)