Geçen hafta çarşamba günü saat 10.30 sıralarında, Anadolu Caddesi'ndeki banka şubesinde meydana gelen olayda, siyah şapka, gözlük ve tişörtle geldiği şubede güvenlik görevlisini tabancayla etkisiz hale getiren bir genç, para istediği sırada yaşanan kargaşada paniğe kapılarak kaçtı. Olaydan sonra polisin kaçış güzergahı üzerindeki araştırmaları sırasında, soygun girişiminde bulunan gencin attığı şapka bulundu. Görgü tanıklarının da ifadeleri doğrultusunda, zanlının Adnan Saygun Lisesi öğrencisi S.P. olduğu anlaşıldı, adresi belirlendi. Olayın ardından eve gidip kıyafetini değiştiren ve annesine banka soymaya çalıştığını söyleyen S.P., yaklaşık iki saat sonra yolda yürürken polislerce yakalandı.

AĞLADI ÖZÜR DİLEDİ

Gözaltına alındıktan sonra gözyaşlarına hakim olamayan S.P.’nin ilginç soygun nedeni de ifadesinde ortaya çıktı. S.P., 5 yıl önce İzmir’e geldiklerini, tekrar memleketleri Diyarbakır’ın Çermik ilçesine dönmek istediğini, babasının borçları olduğunu söylemesi üzerine ise bunları ödemek için kredi çektikleri banka şubesini soymak istediğini dile getirdi. Polisten, banka görevlilerinden ve ailesinden özür dileyen S.P, sevkedildiği adliyede tutuklandı.

O GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

S.P.’nin kimliğinin belirlenmesini sağlayan güvenlik kameralarının kaydettiği anlar ortaya çıktı. Görüntülerde, banka şubesine giren S.P.’nin, ilk olarak masada oturan güvenlik görevlisini tabancayla tehdit ederek etkisiz hale getirdiği, ardından da birlikte paranın bulunduğu odaya yöneldikleri yer aldı. Bu sırada yaşadığı panik sonrası kaçması da görüntülere yansıdı.

POLİSİN ETKİLİ TAKİBİ YAKALATTI

Liseli zanlının, soygun girişiminin hemen ardından yakındaki evine kaçıp, üzerindeki giysileri değiştirmesine rağmen yakalanmasında, olay yeri çevresindeki sokaklarda çok sayıda polis ekibinin anında arama çalışması başlatmasının etkili olduğu bildirildi. Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman, çok sayıda ekibin bölgeye gitmesinin ardından alınan bilgilerin, anında değerlendirilmesiyle sonuca kısa sürede ulaştıklarını, suçlulara karşı sokakta daha etkin olmak için çalışmalarının aralıksız devam edeceğini dile getirdi.