Çayeli Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, Ayşenur Sözer, Bekir Topçu, Hatice Birinci, Ebru Kansız, Emre Demirci, Melek Bal, Merve Bal, Merve Kara, Ramazan Özdemir, Rıdvan Okumuş ve Serap Aksoy, 'Kadına şiddetin acı yüzüyle toplumun vicdanının yüz yüze gelişini fotoğraflıyoruz' sloganı ile yola çıkarak, 'Kadına şiddettin derin 100’ü' adlı proje hazırladı. Küçük yaşta evlendirilen çocuklar ile şiddete maruz kalan kadınların gördükleri şiddet ve içerisinde bulundukları psikolojik durumu anlatan fotoğraf çalışmasını içeren projeye Çayeli Kaymakamlığı ile Rize Kent Konseyi de destek verdi.

Liseli öğrenciler, ilçeye gelen Plastik Makyaj Uzmanı Arzu Yurter’in makyaj çalışması sonrasında profesyonel bir fotoğrafÇıya da kadına şiddeti ve genç yaşta evlendirilen çocukların görüntülerini içeren kareler çektirdi. 50’ye yakın fotoğraf karesi oluşturan liseliler, bu çalışmalarını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde fotoğraf sergisine dönüştürecek.

'ŞİDDETE HAYIR DİYORUZ'

Grup üyesi Ebru Kansız, amaçlarının kadına şiddete dikkat çekmek olduğunu söyledi. Kansız, "Bu çalışma ile şiddet görmüş kadının halini ortaya koymayı amaçladık. Bu çalışmaya, 'Küçük insanların büyük projesi' diyoruz. Fotoğraf çalışmamızın Rize sınırları aşmasını istiyoruz. Fotoğraflarda şiddet görmüş kadını, kadının mağduriyetini ve küçük yaşta evliliği anlatıyoruz ve 'Kadına şiddete hayır' diyoruz" dedi. Diğer grup üyeleri de amaçlarının kadına şiddete dikkat çekerek toplumsal duyarlılık oluşturmak olduğunu ifade ettiler.