Manavgat'ta 16 Ocak Pazartesi günü evinin önünden servise binen Manavgat Kız Teknik ve Meslek Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Yasemin Gül, okul önünde servisten indi. Okula girmeyen genç kız, ortadan kayboldu. Akşam eve dönmeyen Yasemin'in babası Ahmet ve ağabeyleri Ali ve Mehmet Gül, polise giderek kayıp ihbarında bulundu. Polis ve jandarma ekiplerine dağıtılan genç kızın fotoğrafları, ilçedeki sokaklara da asıldı. Ancak 5 gündür Yasemin Gül'den haber alınamadı.

Ali ve Mehmet Gül kardeşler, nüfus cüzdanını da evde bırakan Yasemin'in öğrenim gördüğü lisede arkadaşları ile problemi olmadığını öğrendiklerini, kız kardeşlerinin okumaya çok istekli olduğunu, hatta geçen dönem sınıf birincisi olduğunu söyledi.

Ali Gül, "2009 yılında annemiz Türkan Gül'ü kaybettik. Daha sonra evin en küçüğü olan kardeşimizin üzerine adeta titredik. Kardeşim okula bugün gidip karnesini alır diye umut ettik, ama gelmedi" diye konuştu.

Annelerinin ölümünün Yasemin'i derinden sarstığını aktaran Ali Gül, "Tuttuğu günlükte hep anneme olan özleminden bahsetmiş, şiirler yazmış. Perişan haldeyiz. Kardeşimin hayatından endişe ediyoruz. Kaçtığı ya da kaçırıldığı konusunda da bilgimiz yok" dedi.

Ailesi, Yasemin Gül'ün günlüğünü de polise teslim etti.