Lise öğrencisi H.B., 2009 yılı içerisinde Çağlar Çakır ile tanıştı. Çakır, 2 ay sonra genç kızdan zaman zaman 10-20 TL tutarında istemeye başladı. 2010 yılı Mart ayında genç kıza mesaj çekerek 150 TL istedi. Vermek istemeyince, "Ailene zarar veririm" diyerek tehdit etti. Bunun üzerine korkan H.B., istediği parayı verdi. Ancak, sevgilisinin isteklerinin artması üzerine H.B., Çağlar Çakır'dan ayrılmak istedi. 1 ay sonra Çakır, genç kızla konuşmak istediğini belirterek buluştu. Ardından da Canik İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde bir apartmanın önünden geçerken H.B.'yi sürükleyerek zorla giriş kattaki daireye soktu. Daha sonra da burada H.B.'nin elbiselerini çıkartarak cinsel tacizde bulundu. Bir gün sonra H.B.'ye mesaj çekerek cinsel ilişkilerine ait görüntüler bulunduğunu ve 300 TL vermediği takdirde bu görüntüleri ailesine gönderip, internette yayacağını söyledi. H.B. bir gün sonra ailesinden habersiz aldığı parayı okulun önünde Çağlar Çakır'a verdi. Çağlar Çakır'ın sürekli para istemesi üzerine H.B. annesine ait 10 bilezik ve altın seti de gizlice alıp parça parça verdi. Son olarak geçen yıl Ağustos ayında ilişkiye girmesi için tehdit edilen H.B.'nin durumu önce annesine ardından polise anlattı. Şikayet üzerine yakalanan Çağlar Çakır tutuklandı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Çağlar Çakır, genç kızın 2009 yılında kendisine arkadaşlık teklif ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Başlarda arkadaşlık etmeyi istemiyordum. Ancak, sonra kabul ettim. Birlikte gezip dolaşıyorduk. Bu şekilde ilişkimiz birkaç hafta sürdü. Daha sonra ayrıldık. Kendisine hiç bir şey yapmadım. Şantaj edip para istemedim." 

Duruşmaya katılan H.B., sanığın yalan söylediğini öne sürerek, şöyle dedi:

"Bir süre arkadaşlık yaptık. Ondan sonra ayrıldık. Konuşmak için buluştuk. Sokakta yürürken beni zorla bir eve götürdü. Burada elbiselerimi çıkardı. Cep telefonuyla görüntü çekip çekmediğini hatırlamıyorum. Ama beni tehdit ederek, bir çok kez para istedi." 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Çağlar Çakır'ın cep telefonunda yapılan inceleme genç kıza ait uygunsuz veya porno içerikli görüntü ve fotoğrafa rastlanmadığını belirterek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Sanığın tahliye istemi kabul etmedi.



İA(İS/İD)