Kaza, Kütahya yolu Orhangazi Mahallesi Karacaşehir kavşağında dün saat 16.00 sıralarında meydana gelsi. Eskişehir Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Nilay Yıldız, erkek arkadaşı Ulaş Ateş ile birlikte Regülatör piknik alanından bisikletlerine binip kent merkezine gitmek için yola çıktı. Rampalı olan tali yoldan ana yola çıkan Nilay Yıldız'ın bisikletine arkalarından gelen 41 yaşındaki İsa Kuran yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait kasasında su tankı bulunan 26 RL 715 plakalı kamyonet çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen genç kız, aracın altında kalarak olay yerinde öldü.

Nilay Yıldız'ın cenazesi, yakınları ve kaza anında yanında bulunan arkadaşı Ulaş Ateş tarafından bugün öğle saatlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morgundan alınarak Odunpazarı semtindeki Tiryaki Zade Hasan Paşa Camii'ne getirildi. Törene yaz aylarında Antalya'nın Alanya İlçesi'nde market işleten diğer aylarda ise Eskişehir'de oturan baba İbrahim Yıldız, anne Asuman Yıldız, genç kızın kardeşi 12 yaşındaki Yıldıray Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Mansız, Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Jale Nur Süllü, Nilay'ın okul arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı. Arkadaşları, Nilay için gözyaşı döküp ağladı. Niay Yıldız, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra götürüldüğü Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Nilay Yıldız'a çarparak ölümüne neden olan 26 RL 715 plakalı kamyonetin sürücüsü İsa Kuran ise çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.