Dün akşam saatlerinde Adıyaman'dan helikopterle Elazığ'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ Havaalanı'nda Elazığ Valisi Muammer Erol, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, AK Parti Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez tarafından karşılandı. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra Kaya Karakaya Fen Lisesi'ne geçti. Lisede öğrencilerle sohbet eden Bakan Yılmaz, eğitime verdikleri desteği ve eğitimde gelinen sürecin tek taraflı olmadığını söyledi.

TUBİTAK'ın düzenlediği proje yarışmasında, Mono Pariküler C-61 in prostat kanser hücresi ölümü üzerine etkisinin araştırılması projesi ile Türkiye 1'incisi olan Kaya Karakaya Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Mehmet Mert Şahin, Bakan Yılmaz'dan projesine destek olması konusunda destek istedi. ABD'de Güney California Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fatih Mehmet Uçkun ile irtibata geçtiğini belirten Şahin, "Prof. Dr. Fatih Mehmet Uçkun, lösemi kanseri üzerine çalışmalar yapıyordu. Elazığ’a geldiğinde yaptığı çalışmalarını takip ettim ve kendisinden yardım istedim. Kanserli hücre alarak prostat kanseri hücreleri üzerinde çalışma yaptım. Sayın Bakan'ım projemi geliştirmek için desteklerinize ihtiyacım var" dedi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz ise Şahin'i tebrik ederek, destek konusunda elinden geleni yapacağı sözünü verdi.

Bakan Yılmaz daha sonra basına kapalı olarak yapılan Kurumlar'ın Proje Ofisi çalışanları ile buluşma ve tanışma toplantısına katılmak üzere Harput’a gitti.

Bakan Yılmaz, akşam saatlerinde de tekrar kente dönerek Atatürk Stadı'nda yapılan olan uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katıldı.



ŞG,GY(GG/SS)