Adana İş- Kad Başkanı Elif Doğan Türkmen, proje kapsamında genç kızlar ile girişimci kadınların buluştuğunu belirterek, "Amacımız, kendi meslek alanlarında öncü ve girişimci kadınları buluşturarak gençlerin gözünde yeni bir vizyon yaratmak" dedi.

Proje kapsamında çeşitli okullarda seminerler düzenlendiğini anlatan Elif Doğan Türkmen, "Üyelerimizle okullara giderek lise son sınıf öğrencisi genç kızlarımızın katıldığı seminerler düzenliyoruz. Seminerlerde kızlarımıza kendilerini sorgulamayı, ileride kendi işini kurmak isteyen kızlara bu kararı verdikten sonra yapmaları gerekenleri, destek alabilecekleri yerleri ve iş hayatında sevgi, inanç ve başarı odaklı çalışmanın önemi konularını anlatıyoruz" diye konuştu.

Genç kızların teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizen Türkmen, şunları söyledi:

"Kızlarımız, günümüz şartlarında kurduğu hayallerden ürkmüş olsa dahi, onlarla aynı hayalleri kurarak hayata geçirme başarısını göstermiş kadınlarla yapılacak seminerler onlara ışık tutacaktır. Bizler, tüm gençlerimizin ve bizim vizyonumuzda iş hayatında var olmak için çabalayan tüm genç kızlarımızın her zaman yanındayız."

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce desteklenen ve 6 ay sürmesi planlanan proje kapsamında, İŞKAD üyeleri 11 okulda seminerler verecek.