Olay, Meşrutiyet Mahallesi 2053 Sokak'taki binanın 5'inci katında dün saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Germencik Anadolu Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Esra Karaca, iddiaya göre, bir süre önce oto yıkamacıda çalışan 19 yaşındaki erkek arkadaşı ile sorun yaşamaya başladı. Bunalıma giren Karaca, dün akşam saatlerinde eve gitti, odasına girip kapıyı kilitledi. Kızına seslenen ancak cevap alamayan anne, durumdan şüphelenip sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis, odanın kapısını açıp içeri girdiğinde Esra Karaca'nın kendini, bir eşarpla elbise dolabının kapağına astığını gördü. Sağlık görevlileri, Karaca’nın olay yerinde öldüğünü belirledi.

DAHA ÖNCE DE DENEMİŞ

Esra Karaca'nın, daha önce de çeşitli sorunlarının olduğu ve bir kez fare zehiri bir kez de ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu ancak yakınlarının durumu fark etmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Evde yapılan incelemede intihar notuna rastlanmazken, liseli kızın günlük tuttuğu ve günlüğün polis tarafından incelemeye alındığı bildirildi.

ARKADAŞLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Çevresinde neşeli biri olarak bilinen ve sevilen bir kişi olduğu öğrenilen Esra Karaca’nın ölüm haberini alan arkadaşları, evinin önüne geldi. Arkadaşları, birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü. Karaca'nın sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta da iki kişisel sayfasının bulunduğu ikisini de olay günü kapattığı belirtildi.

Olay yerinde savcının yaptığı incelemenin ardından Karaca'nın cesedi Atatürk Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. İntiharla ilgili soruşturma sürüyor.



CU(İÖ/CK)