Aliağa İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Belediye Stadyumu'nda yapıldı. Törene, İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç ve Aliağa Belediye Başkanı CHP'li Turgut Oğuz katıldı. Vali Yardımcısı Kara, konuşmasında cumhuriyetin Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu dile getirdi.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde liselerarası kompozisyon yarışmasında 1'inci olan Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencisi Tamas Çağla Filiz, 'Bir çınar oldu bir fidandan, adı Cumhuriyet' adlı kompozisyonunu okudu. Filiz, kendi yazdığı kompozisyonu okuduğu sırada mikrofonu bırakıp hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Filiz'in ağlaması törene katılanları da duygulandırdı. Filiz'i öğretmenleri kutlayıp sakinleştirdi. Filiz, stadyumu dolduranlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Birincilik ödülünü Aliağa Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç'ten alan Tamas Çağla Filiz, "Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı çok önemli bir emanetti. Bunu tüm halkın bir arada hep birlikte sağlam temellere oturtması ve devam ettirmesi gerektiğine inanıyorum. Ben ve benim gibi arkadaşların bunu böyle bilmelerini istiyorum" dedi.



ŞA(AÖ/CK)