Uşak'ın ilk radyo spikerlerinden olan ve yerel televizyon kanallarında program yapımcılığı yapan İzzet Dönmez, 6 yıl önce hemşire eşinden boşandı. Boşanmalarının ardından tek çocukları Dilay, Şanlıurfa'da annesi ile yaşamaya başladı. Şanlıurfa'daki Abdülkadir Göncü Lisesi 2'inci sınıf öğrencisi olan Dilay Dönmez, geçen yarı yıl tatilini Uşak'taki babasının yanında geçirmek istedi. Ancak, iddiaya göre annesi, buna izin vermedi. Bu nedenle bunalıma girdiği ileri sürülen genç kız, önceki gün Şanlıurfa'nın Karaköprü Beldesi, Akbayır Mahallesi'ndeki evlerinin beşinci kat balkonundan kendini boşluğu bıraktı. Yaklaşık 13 metre yükseklikten beton zemine düşen Dilay, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Acı haberin ardından Şanlıurfa'ya giden İzzet Dönmez, kızının cenazesini memleketi Uşak'a getirdi. Dilay için bugün öğle Ulu Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine genç kızın yakınları ve geçmişte Uşak Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda birlikte öğrenim gördüğü arkadaşları katıldı.

"SENİ, BENİ DE YAKTILAR KIZIM. NEDEN YAPTIN ?"

Kızının, üzerine gelinlik serilen tabutu başındaki fotoğrafına bakan baba İzzet Dönmez'in, "Seni, beni de yaktılar kızım. Neden yaptın?" diyerek, ağlaması yürekleri dağladı. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Dönmez'i arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Kılınan namazın ardından genç kızın cenazesi Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi.



YK(AÖ/AK)