SDÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, lise öğrencilerini bilim dünyasına taşımak için proje geliştirdi. TÜBİTAK'ın onay verdiği proje kapsamında ilk etapta saptanacak 40 lise öğrencisine 4 ay boyunca SDÜ'de bilimsel eğitim verilecek. İnsanların mesleki seçiminde büyüme ve gelişme yaşına göre değişikliklerin olduğunu belirten Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Araştırma Görevlisi Turgay Akünal, bu nedenle geleceğe dair kaygıları olan öğrencileri bilim adamı olmaya hazırlayacaklarını söyledi.

40 LİSE ÖĞRENCİSİNE 4 AY BİLİMSEL EĞİTİM

Bu amaçla proje kapsamında ilk olarak 40 lise öğrencisinin seçileceğini dile getiren Akünal, bu öğrencilere 4 ay boyunca üniversitede bilimsel eğitim vereceklerini, temel bilimleri öğreteceklerini ve bu yolla bilimi sevdireceklerini vurguladı.

Turgay Akünal, meslek seçiminin insanların hayatında rol alan en önemli olaylardan biri olduğunu kaydetti. Akünal, "Toplumun gelişmesine temel olacak insan gücünün planlanması açısından da meslek seçimi önemli rol almaktadır. Bireylerin kendi fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik anlamda ihtiyaçlarının tatmininde meslek seçimi önemli hale gelmektedir. Gelişme çağındaki öğrencilere temel bilimleri öğreterek hem onlara meslek seçiminde yardımcı olacağız, hem de bilim adamları yetiştireceğiz" dedi.

ÖĞRENCİLER KENDİ SINIRLARINI AŞACAK

TÜBİTAK’ın da kabul ettiği projeyle bilim adamı olma yolunda yeni beyinlerin açığa çıkacağına değinen Akünal, bilimsel konulara meraklı öğrencileri projeye dahil edeceklerini aktardı. Turgay Akünal, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Projeye katılan öğrencilerle yaygın eğitim metotları uygulanarak etkinlikler yapılacak. Katılımcılar deneyerek, yaparak, yaşayarak ve rol alarak bilimsel çalışmalara imza atacak. Projede planlanan tüm etkinlikler, temel bilimlerin daha iyi ve etkin anlaşılması, bilime olan ilginin artmasını sağlamayı amaçlıyor."

Akünal, eğitim sonunda öğrencilerin kendi bilim posterlerini hazırlarak tanıtacaklarını sözlerine ekledi.