Olaylı maç, bugün öğleden sonra Doğuyaka 100. Yıl Spor Kompleksi'nde oynandı. Şampiyonun belirlenmesi amacıyla finale kalan 4 takım, aynı anda farklı sahalarda karşı karşıya geldi. 1 nolu sahada Manavgat Şelale Lisesi ile Necati Dölen Lisesi karşılaşırken, 2 nolu saha ise Spor Lisesi ve Muratpaşa Lisesi mücadele etti. Her iki maçta, zaman zaman gerginlikler yaşandı. Ancak en büyük olay, Spor Lisesi ile Muratpaşa Lisesi maçının bitiş düdüğü ile yaşandı.

Hiçbir iddiası olmayan Muratpaşa Lisesi rakibi ile 2-2 berabere kalırken, Necati Dölen Lisesi karşısında maçın ikinci yarısını 10 kişi oynayan Manavgat Şelale Lisesi 1-1 biten karşılaşma sonrası averajla şampiyon oldu. Manavgatlı futbolcular sahada şampiyonluğun sevincini yaşarken, diğer sahada Muratpaşa ile Spor Lisesi'nin futbolcuları birbirine girdi. Karşılıklı tekme ve yumrukların havada uçuştuğu anlar, DHA kamerasına yansıdı.

POLİS BİBER GAZI VE COP KULLANDI

Az sayıda polis ile özel güvenlik görevlilerinin müdahalesine rağmen olaylar uzun süre devam etti. Polisin biber gazı ve cop kullanmak zorunda kaldığı olaylar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı İzzet Tekeli, Milli Eğitim Spor Şube Müdürü Özer Bedir ile Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu (TAFF) Antalya Şube Başkanı Adnan İmirgi'nin araya girmesi ile yatıştırıldı.

Muratpaşa Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Raci Berk, yaşanan olayların tek sorumlusu olarak Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Bahri Kurt'u gösterirken, Kurt ise olayları yatıştırmak için çaba sarfettiğini belirtti. Raci Berk, "Bir başka okulun beden eğitimi öğretmeni, nasıl olur da antrenörlük belgesini kullanarak Spor Lisesi'nin başında öğretmen sıfatı ile çıkar. Bu etik değil. Ayrıca tüm olayları körükleyen Bahri Kurt'tur" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı İzzet Tekeli ile Milli Eğitim Spor Şube Müdürü Özer Bedir, sorumluların cezalandırılacağını söyledi. Daha sonra düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere kupaları verildi. Kupa töreni sonunda kavga eden futbolcular el ele kameralara dostluk mesajı verdi.