Adapazarı'nin yeni yerleşim bölgesi Camili Mahallesi’nde bulunan Tes- İş Adapazarı Anadolu Lisesi Resim öğretmeni Özlem Feraye Önder, geçen ay Sakarya Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusunda, okul müdürü Sedat Akçakoyunluoğlu hakkında şikayette bulundu. Dilekçesinde okul müdürü Akçakoyunluoğlu’nun, okuldaki bazı uygulamaları nedeniyle ters düştüğünü, hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayette bulununca kendisine baskı yaptığını iddia etti. Önder, dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

"Okul Müdürü 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı başından beri öğretmenlik onurumu ve çalışma şevkimi kırıcı bir tutum içerisindedir. Bana yasal hakkımın çok altında olan 12 saat ders vererek maddi ve manevi mağdur etmiştir. Ayrıca bana vermesi gereken dersleri başka bir okuldan öğretmen getirterek ona vermiş ve devleti ikinci defa ek ders ödeme yükü altına sokmuştur. Makamının verdiği yetkiyi kötü yönde kullanıp savunmamı bile almadan bana 19 günde 7 kez ceza vermiştir. Bu cezalar uyarıdan başlayıp, kınama, maaş kesimi, kademe durdurmayı istemedir. Bana yönelttiği suçlar asılsız ve desteksizdir. Şahit olarak da maaşlarımızdan izinsiz para kesiminde, kesilen paraları güya çay parası hediye parası diye kullanan öğretmenleri göstermektedir. Verilen cezalar benim maddi ve manevi zarar görmeme neden olmaktadır. Kasıtlı olarak arka arkaya disiplin soruşturması yaparak savunmamı bile almadan bana mobing uygulamaktadır."

Cumhuriyet Savcılığına da ifade veren öğretmen Özlem Feraye Önder, okul müdürün duygusal baskılarının 1.5 yıldır sürdüğünü, yeni öğrenim döneminin başlamasıyla duygusal baskıların da artmasından korktuğunu, okul müdürünün aynı okulda ögretmenlik yapan engelli bir öğretmene de mobing yaptığını ileri sürdü. 

OKUL MÜDÜRÜ NE DİYOR?

İddialarla ilgili olarak Okul Müdürü Sedat Akçakoyunluoğlu ise, öğretmenin geçirdiği soruşturmalar bulunduğunu, gerekli gereksiz raporlar aldığını belirterek, "Benden önceki okul müdürleri de bu konularla ilgili bilgi sahibi. Bu soruşturmalar nedeniyle böyle bir şikayette bulunmuş olabilir" demekle yetindi.

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün da iddialarla ilgili inceleme yaptığı belirtildi.



ZT(MB/AAA)