Okullar bölgesi olarak bilinen Fener semtindeki tekli eğitim yapılan Ticaret Meslek Lisesi'nin bahçe kapıları, öğle tatilinde öğrencilerin dışarıya çıkmaması için kilitleniyor. 600 öğrencinin eğitim gördüğü okulda öğle yemeğini okul kantininden almak istemeyen öğrenciler, yemeklerini okulun karşısındaki kafelerden alıyor. 45 dakikalık öğle tatili sırasında demir kapıya yığılan öğrenciler, demir parmaklıkların arasından kafe görevlilerine sipariş verirken ve getirilen yemeklerini alırken ilginç görüntüler oluşturuyor. Öğrencilerin bazıları ise üzerinde dikenli tel de bulunan demir korkulukların üzerinden atlayarak dışarıya çıkıyor. Bazı öğrenciler de dışarıdaki arkadaşlarıyla demir parmaklıkların arkasından sohbet ediyor.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Öğle tatilinde uygulanan yasaktan rahatsız olduklarını belirten öğrenciler, "Şu anda öğle tatilindeyiz. Ama biz öğle yemeği için dışarıya çıkamıyoruz. Kantinden yemek istemiyoruz. Biz de bu şekilde siparişlerimizi verip, öğle yemeğimizi yiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamaya çalışan kafe çalışanlarından Abdurrahman Uzun ise "Bizim için zor değil, ancak öğrenciler için zor oluyor. Bekliyorlar, aç kalıyorlar. Yetiştiremiyoruz çünkü. 3 yıldır bu şekilde. Daha önce gelip yemeklerini yerlerdi. Sadece biz değil, 3- 4 tane esnaf var burada. Neden böyle yasakladılar bilmiyorum" dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: KARARI GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

Okul yetkilileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı karar gereği kapıların kilitlendiğini söyledi. Uygulamadan kendilerinin de memnun olmadığını belirten yetkililer, öğrencilerin, okul idaresince sağlık yönünden denetimleri yapılmayan yiyecekleri yemelerinin  önlenmesi ve diğer okul öğrencileri ile aralarında çıkan kavgaların önüne geçilmesi için bu yasağın uygulandığını, aynı yasağın diğer okullarda da uygulandığını ileri sürdü.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek de kararın daha önce alındığını belirterek, "Doğru bir uygulama gibi görülmüyor. Sene sonunda bu kararı gözden geçireceğiz" diye konuştu.



EE,GG(EE/COŞ)