Sivas'ta Nurettin-Şerife Satıcı çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Kongre Lisesi 11'inci sınıf öğrencilerinden Pınar Satıcı, 3 ay önce aralıklarla Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan çocukları kendileri için bir şeyler yapmalarını isterken gördü. Defalarca tekrarlanan aynı rüyaların sonunda Çocuk Esirgeme Kurumu'na giden Pınar Satıcı rüyalarında gördüğü çocukları gerçek hayatta da karşısında görünce çok şaşırdı. Çocukların rüyasında anlattıkları ile gerçek hikayelerinin de örtüştüğünü fark etti. Bunun üzerine durumu okul Müdür Eyyup Tanyıldız' a anlattı. Okul öğretmenleri bu rüyadan hareketle 15 günde 'Pamuk kız' isimli tiyatro oyununu yazdı. Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan çocukların sahipsiz olmadığı, devlet ve toplumun bir parçası olduğu temel konu olarak ela alındığı 7-12 yaş çocuk grubuna yönelik oyunda 'Pamuk Prenses ve 7 cüceler', 'Keloğlan', 'Nasreddin Hoca' ve 'Aşık Veysel' gibi unsurların bir arada kullanıldığı belirtildi.

Oyunda Vali Ali Kolat ve Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ın, gerçek hayatta kendi rollerini, Sivassporlu Erman Kılıç'ın ise cüce karakterini canlandıracağı belirtildi. İlk kez bu gün provası yapılan oyunda öğrenci ve öğretmenlerin heyecanlı oldukları görüldü. 

"RÜYADAN ETKİLENDİM"

Kongre Lisesi öğrencisi Pınar Satıcı, 3 ay önce bu rüyaları görmeye başladığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu rüya Çocuk Esirgeme Kurumu'nda geçiyor. Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan çocuklar benden kendileri için bir şeyler yapmamı istiyorlardı. En son bu rüyayı görünce sabah ilk iş olarak çocuk yurduna gittim ve çok şaşırdım. Rüyamdaki çocukların orada olduğunu gördüm. Bu olay üzerine böyle bir proje başlattık. Bir rüya oyuna dönüştü ve hayal gerçek oldu."

Okul Müdürü Eyyup Tanyıldız ise, "Bir rüya ile başlayan yolculuk bu. Öğrencimizin rüyasında Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan öğrenciler ile ortak bir iş yaptığını görmesi ile başladı. Bu durumu bize anlatınca tiyatro kolumuz ile irtibata geçtik ve ortaya, 'Pamuk Kız' adlı oyunu çıkardık. Provalara bugün başladık. 3 Nisan günü oyunu sergileyeceğiz. Bu oyunda valimiz, emniyet müdürümüz ve Sivasspor'lu futbolcu Erman Kılıç'ın da küçük rolleri olacak" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenecek ve Kongre Lisesi'inden 20 öğrencinin yer alacağı oyunda Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan 6 çocuk da rol alacak.


HY(EA/İD)