Dörtdivan'a bağlı Sorkun Köyü'nde çiftçilik yapan A.A., lise 3'üncü sınıf öğrencisi N.Ş. ile geçen yıl tanıştı. İddiaya göre A.A. bir süre sonra N.Ş.'ye tecavüz edip kimseye söylememesi için tehdit etti. A.A. daha sonra görüşmeye devam ettiği N.Ş.'ye defalarca tecavüz etti. Okulda içine kapanık halleriyle dikkat çeken N.Ş.'nin 13 Mart'ta okuldan eve dönmemesi üzerine babası Hüseyin Ş., polise başvurarak kızının kaybolduğunu söyledi.

Polis kısa sürede bulduğu N.Ş.'yi karakola götürürken, ailesine haber verildi. N.Ş. karakolda 4,5 aylık hamile olduğunu, A.A.'nın kendisine tecavüz ettiğini, eşinden boşandıktan sonra kendisi ile evleneceğini söyleyip ilişkiye girmeye devam ettiğini söyledi. Baba Hüseyin Ş., A.A.'dan şikayetçi oldu.

N.Ş., Bolu Valiliği'nin talimatı ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yurtta koruma altına alındı. N.Ş., 22 Mart'ta Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile ailesine verildi. Polis kaçan A.A.'yı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Mart ayı içerisinde bu konu ortaya çıkmış. Bolu Valiliği olarak kızımızı koruma altına aldık. Babasının isteği üzerine yapılan incelemenin ardından kızımızı ailesine geri verildi. Konu şu anda yargı sürecinde. Soruşturma devam ediyor" dedi.



KY(MÇ/AAA)