Şükrü Paşa Mahallesi'ndeki okullarından öğretmenleri eşliğinde otobüslerle Gez Mahallesi'ne gelen 'Gülen Gezegen Çoğrafya Kulübü' öğrencileri 'sigaraya hayır' dedi. Gez Mahallesi'nden başlattıkları yürüyüşü Atatürk Anıtı'nın da bulunduğu Havuzbaşı'na kadar yürüyen öğrenciler, ellerinde 'Sigaraya hayır', 'Bağımlı olma özgür ol', 'Her sigara bir kurşundur', 'Sigara pişmanlıktır', 'yaktığınız kendi hayatınız' yazılı dövizler taşıdı.  Öğrenciler, yoldan geçenlere sigarının zararını anlatan broşürler dağıttı. Öğrencilerin yürüyüşü ve broşür dağıtmasına aldırış etmeyen birçok kişi sokakta yaktığı sigarasını içmeye devam etti.

Amaçlarının toplumu bilgilendirmek olduğunu söyleyen Şükrü Paşa Lisesi Müdürü Yaşar Tiryaki, "Özellikle yılın sekiz ayını kış ve soğukla birlikte geçiren Erzurum'da yakılan bir sigarının ne kadar zararlı olduğunu anlatmaya çalıştık. Göğüs hastanesi tıka basa dolu. Halkımızı sevdiğimiz için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bu konuda emeği geçen öğrencilere teşekkür ediyorum. Bir kişiye bile sigarayı bıraktırırsek ne mutlu bize" dedi.

Şükrü Paşa Lisesi Gülen Gezegen Coğrafya Kardeşliği Kulübü Başkanı 11'inci sınıf öğrencisi Utku Kaan Ertek, sigara ile savaşa üyelerden başladıklarını belirterek, "Aslında sigarının zararını herkes biliyor. Bizler sadece sigara içenlere bunu hatırlatıyoruz" diye konuştu.

Düzenledikleri yürüyüşde kendilerini izleyen kişilerin sigara içmeye devam etmelerine üzüldüğünü belirten 9'uncu sınıf öğrencisi Hümeyra Harmandar ise "Daha sağlıklı bir Türkiye için bu etkinliğimizin başarılı olduğunu düşünüyorum. Dumansız hava sahasını sonuna kadar destekliyoruz. Yürüyüş esnasında sigara içenler vardı. Ben onları saygı amaçlı bizi görüpte sigaralarını en azından bırakmalarını isterdim ama maalesef" dedi.