Merkez Palandöken İlçesi'nde geçen cuma günü, Yıldızkent Nafizbey Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Kenan Kaya okulun bahçesinde eski öğrencisi S.Ç. ile adı açıklanmayan bir öğrencisinin saldırısına uğradı. Evli ve iki çocuk babası Kaya'nın kafasına şüphelilerden biri muşta ile vururken diğeri de sağ bacağına bıçak sapladı. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kemal Kaya'ya bir ay rapor verildi. Olaydan sonra gözaltına alınan şüphelilerden S.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğer öğrenci ise serbest bırakıldı.

Okul müdürü Kenan Kaya'nın saldırıya uğradığı an, okul bahçesinde bulunan güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülere göre, saat 12.49'da okul bahçesinde dolaşan biri takım elbiseli, iki kişi, önce bir öğretmenle tokalaşıyor. Daha sonra öğrenciler okulun çıkış kapısına yöneliyor. Bu sırada şüpheliler, okul bahçesine giren müdür Kenan Kaya'yı durdurarak birkaç saniye konuşuyor. Şüpheliler ardından da, aynı anda Kaya'nın kafasına muşta ile vurup, bacağından bıçaklıyor. Şüpheliler kaçarken, öğretmen ve öğrenciler yere yığılan okul müdürünün yardımına koşuyor. Öğretmenler, müdür Kenan Kaya'yı otomobil ile hastaneye götürdükten sonra okula polis ekipleri geliyor.

Yıldızkent Nafizbey Ticaret Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Murat Resuloğlu, Eğitim Bir-Sen Erzurum Şube Başkanı Zinnur Şimşek, lisenin öğretmen ve öğrencileri bugün okul bahçesinde toplanarak olayı protesto etti. Müdür Kaya'ya yapılan saldırıyı kınayan  ve saldırganları "soysuz" olarak nitelendiren Ahmet Murat Resuloğlu, "Türkiye'de eğitimin gelmiş olduğu noktayı üzülerek görüyoruz. Milli Eğitim Müdürünün, 6 santim derinliği 4 santim çapı olan bir yaraya 'Ciddi bir şey yoktur. Sıyrıklarla atlattı' demesi hepimizi derinden üzmüştür. Müdürlerin okula gelmesi için öğretmenlerin ölmesi mi gerekiyor? Ayrıca saldırıyı yapan öğrenci tasdiknameyle okuldan uzaklaştırılmıştı. İlçe Milli Eğitim, bu öğrencinin açık liseden tekrar aynı okula kaydını yaptırdı. Bu tip öğrenciler hızla çoğalmakta ve okulları huzursuz etmektedir. Okulda herkesin psikolojisi bozuldu" diye konuştu.



NÖ(KS/CK)