Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali, Fethiye Belediye Bandosu eşliğindeki yürüyüşüyle başladı. Kaş girişinden başlayan festival yürüyüşü, Cumhuriyet Alanı'nda sona erdi. Festivalin açılışına ve etkinliklere, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kaş Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Gültekin, Meis Adası Belediye Meclisi Üyesi Alexsandr Panagis, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Demre Belediye Başkan Vekili DP'li Yusuf Kapar, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile tatilciler ve turistler katıldı.

Etkinlikler, öğrencilerin 'Teke' ve 'Ege' yöresine ait halk oyunları gösterisiyle devam etti. Ardından Ressam Himmet Gümrah'ın 19 tablosunun yer aldığı resim sergisi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı 'begonvil' konulu resim ve fotoğraf sergisi ile Kaş Fotoğraf Dostları Derneği'nin hazırladığı karma fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Ardından Uzun Çarşı'da verilen klasik müzik konseri yerli ve yabancı turistler büyülerken, Kaş Antik Tiyatrosu'nda Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği 'Güldestan Balesi' ayakta alkışlandı.

DOSTLUĞUMUZ DÜNYAYA ÖRNEK OLMALI

Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin etkinler sırasında yaptığı açıklamada, yıllar önce Kaş ve Meis belediyelerinin ortak başlattığı festival sayesinde komşu iki ülke insanları arasında çok güzel dostluklar oluştuğunu söyledi. Bu ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Gültekin, "Amacımız Kaş- Meis, Türkiye- Yunanistan arasında devam eden bu dostluğu pekiştirmek. Bizim dostluğumuzun tüm komşu ülkelere örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

AKDENİZ BİZLER İÇİN BARIŞ DENİZİ

Meis Belediye Meclis Üyesi Alexsandr Panagis ise "Meis ve Kaş halklarını kalbi dostluk ve barış için çarpmaktadır. Bu dostluk giderek gelişmekte ve dünyaya örnek olmaktadır. Bu dostluk, farklı inanç ve ulustan insanların barış içinde yaşabileceğinin en güzel örneğidir. Aramızdaki Akdeniz, bizler için bir barış denizidir" diye konuştu.

Festival, 17 Haziran'da düzenlenecek etkinliklerle sona erecek.



AA(SU/CK)