Yaklaşık 10 yıldır Türkiye’de ve yurt dışında çalışmalar yapan, iş dünyasının üst düzey yöneticilerini üniversiteli öğrencilerle buluşturan GÜC Türkiye, bu yıl, 'Kıtalararası Liderlik Zirvesi'nin ikincisini Van'da yaptı. Toyota Türkiye Girişimleri ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin (YYÜ) desteği ile yapılan zirveye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. YYÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki zirvenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya’nın ardından GÜC Türkiye Başkanı Burcu Kaya kürsüye çıktı.

Üniversiteli gençleri iş dünyasıyla bir araya getirdiklerini ifade eden Kaya, "Geçtiğimiz sene birincisini yaptığımız Uluslararası Liderlik Zirvesi, bu yıl çok anlamlı ve manalı bir üniversitemizde yapılıyor. Burası da YYÜ’dür. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Yaşanan elim ve üzücü depremin ardından yeni yeni yaraların sarıldığını çok iyi biliyoruz. Biz şunu istiyoruz" dedikten sonra duygulanıp konuşmasını yarıda kesti. Gözyaşlarını tutamayan Burcu Kaya, duygusal davranıp ağladığı için dinleyicilerden özür diledi. Kaya'yı öğrenciler uzun süre alkışladı. Ardından konuşmasını sürdüren Burcu Kaya, Van'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Zirvede daha sonra Microsoft Türkiye Başkan Yardımcısı Mustafa Çağan, Ferrari ve Maserati Türkiye Kurucu CEO’su Orhan Ülgür, Mercedes Benz Türk İnsan Kaynakları Müdürü Salih Ertör, Sancaktar Grubu CEO’su Murat Çeliksoy, Novo Nordisk Türkiye Satış Direktörü Dr. Akın Aksekili gibi birçok üst düzey yöneticinin mesajları okundu. Ardından kürsüye çıkan Toyota Türkiye’nin CEO’su Ali Haydar Bozkurt, firmanın kuruluş aşaması ve geldiği nokta hakkında bilgiler verdi. Zirve soru cevap bölümünün ardından son buldu.



MÇ(FE/CK)