Beden Eğitimi öğretmeni Mustafa Uğur, Lice Anadolu Lisesi öğrencilerinden kız badminton takımı, Ahmet Toprak Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden de erkek badminton takımını kurdu. Diyarbakır Valiliği'nin Sosyal Destek (SODES) projesi kapsamında bu öğrencilere 3 ay içinde badminton eğitimi veren Mustafa Uğur, öğrencileri müsabakaya hazır hale getirdi.

Diyarbakır'da 14 Şubat tarihinde yapılan müsabakalarda 15'er takımı yenen Liceli kız ve erkek badminton takımları finale çıktı. Lice Anadolu Lisesi kız badminton takımı, Gaffar Okan Anadolu Lisesi kız takımını, Lice Ahmet Toprak Çok Programlı Lisesi erkek badminton takımı da Dicle Endüstri Meslek Lisesi erkek takımını aynı skorla 5-0 yenerek şampiyon oldu. Liceli kız ve erkekler badminton takımları, haziran ayında Ankara'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda Diyarbakır'ı temsil edecek.

Lice Kaymakamı Özer Özbek de şampiyon olan öğrencileri makamında kabul ederek, gösterdikleri başarıdan dolayı tek tek kutladı. Kaymakam Özbek, "Gösterdiğiniz bu üstün performansı haziran ayında Ankara'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda da göstermenizi bekliyorum" dedi.

Yaklaşık 4 yıldan beri Lice'de beden öğretmenliği yapan Mustafa Uğur da öğrencilerinin şampiyon olmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek, şimdi Türkiye Şampiyonası'na hazırlandıklarını söyledi.