Olay, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık Köyü'nde meydana geldi.

Köyün girişinde yapımı devam eden jandarma karakolu ek inşaatını protesto için bir grup bir araya geldi.


Gruba güvenlik güçlerinin müdahalesi olayların büyümesine neden oldu. Olayda ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, on kişi de yaralandı.


Diyarbakir'ın Lice ilçesine bağlı Hêzan 'Kayacık' karakoluna yeni ek binalar yapılmasını protesto ederek karakolun yakınındaki işçilerin kaldığı 3 çadırı ateşe veren yöre halkı, daha sonra karakola yöneldi.


Halkın bölgeden ayrılmaması üzerine askerlerin açtığı ateş sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı.  Yaralılardan en az 3’ü kurşunların hedefi olurken, 9 yaralının Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde olduğu öğrenildi.

Saldırıda hayatını kaybeden kişinin Medeni Yıldırım olduğu ve cenazesinin morga kaldırıldığı bildirildi.



BDP'nin mitingleri


Türkiye'de hafta sonunda çok sayıda hükümet karşıtı gösteri ve miting düzenlenmesi bekleniyor. Bağımsızlık ve Demokrasi Partisi (BDP) yönetimi de mitingler düzenliyor.

BDP'nin Diyarbakır'ın yanı sıra Mersin ve Adana'da tertiplediği mitinglerde aralarında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasının da bulunduğu bir dizi talep dile getirilecek.

Türk hükümeti, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) aracılığıyla geçen yılın aralık ayında PKK ile görüşmeler başlatmış, PKK lideri Abdullah Öcalan, 21 Mart'ta Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz kutlamaları sırasında cezaevinden gönderdiği mektubunda çekilme sinyali vermiş ve “Silahlar sussun, siyaset konuşsun” ifadelerini kullanmıştı.

PKK’ya bağlı silahlı unsurlar Mayıs ayından itibaren Kuzey Irak’a doğru çekilmeye başlamıştı.