Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya'da kavgaya karışan Libyalılarla ilgili herhangi bir gözaltı ya da sınır dışı etmenin söz konusu olmadığı bildirildi.

Açaklamada; Akdeniz Bulvarı'ndaki otelde kalan 121 Libya uyrukludan 6- 7'sinin ülkelerinin kurtuluş günü olması nedeniyle otel lobisinde bayraklarını sırtlarına alarak 'Libya, Libya” sloganı atarak yürüdükleri, aynı otelde kalan Türk vatandaşlarının bu olaydan rahatsız olmaları üzerine otelin özel güvenlik görevlileri ve 3- 4 müşterinin Libyalı grubu uyardığı kaydedildi. İki grup ile lobide bulunan müşterilerin olaya müdahil olmasının ardından 10- 15 kişi arasında başlayan arbedeye kısa sürede 200 kişinin karıştığının vurgulandığı açıklamada şunlara yer verildi:

“Olayların polisin müdahalesi ile yatıştırıldı. Arbede sonucunda Libya uyruklu 11 kişi ve 8 Türk vatandaşı hafif yaralandı. Yaralı Türk vatandaşları ayakta tedavi edildi. Libya vatandaşı 7 kişi ayakta tedavi edilirken, 4 kişi ise hastanede müşahede altında tutulmaktadır. Otelde ise kısmi zarar meydana gelmiştir. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Olayla ilgili bulunmayan Libya vatandaşları başka bir otele nakledilmiş olup, herhangi bir gözaltı ve sınır dışı etme söz konusu değildir.”

Valilik açıklamasında, olayla ilgili olarak gerekli adli işlemlere başlanıldığı ve tahkikatın devam ettiği belirtildi.


SU(SU/AAA)