Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz olarak katılan E.A., hakkındaki nitelikli dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmeyerek ''Firmamız Libya ve İran'a donmuş tavuk ihraç ediyor. Bizden davacı olan firmadan 50 ton dondurulmuş tavuk satışı için 85 bin dolar aldığım doğrudur. Firma sahipleri tavukları gelip depomuzdan teslim alacaklardı ama bugüne kadar almadılar. Mallar depoda duruyor, benim dolandırıcılık yaptığım iddiaları doğru değildir'' dedi.

Duruşmaya tanık olarak katılan ve her iki firma arasında aracılık yaptığını belirten Serkan Kaya ise 50 ton dondurulmuş tavuk için 85 bin doların E.A'ya peşin olarak ödenmesine rağmen tavukların çeşitli bahanelerle gönderilmediğini anlattı. Kaya ''E.A., gemi arıza yaptı, TIR'lar gelmiyor" gibi bahanelerle tavukları göndermedi. Ödenen 85 bin doları da geri vermeyi kabul etmedi'' diye konuştu.

8 AYDIR TAVUKLAR GELMEDİ

Libya'da 'Alfal Marketing' adlı iş yeri bulunan Mohamed El Tayef Saleh ise tercüman aracalığıyla gıda işiyle uğraştığını ifade ederek, ''Libya'da ucuz dondurulmuş tavuk ihtiyacı vardı. Benden parayı peşin ödememi istediler. Tavuk almak için 85 bin doları peşin olarak gönderdim ama tavuklar 8 aydan beri gelmedi. Paramın tahsil edilmesini ve E.A.'nın cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

5 YIL HAPİS, 149 BİN LİRA PARA CEZASI

Duruşma savcısı Mustafa Aslantürk ise sanık E.A'nın nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanmasını istedi. Mahkeme, hakkında nitelikli dolandırıcık suçundan kamu davası açılan E.A.'ya tutuklanma istemini reddederek 5 yıl hapis ve 149 bin lira para cezası verdi. E.A, hakkında ayrıca yurt dışına çıkma yasağı da konuldu.

Libyalı iş adamı Mohamed El Tayef Saleh ise duruşma sonrası yaptığı açıklamada E. A.'nın çok sayıda Libya firmasını aynı yöntemle dolandırdığını iddia ederek ''Türk adaletine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.