Diyarbakır Bağımsız Miletvekili Leyla Zana, Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde 24 Haziran 2007 günü kalp krizi geçirip, kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde 5 gün sonra yaşamını yitiren DEP eski milletvekili Orhan Doğan'ın, memleketi Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde mezarı başındaki anma törenine katıldı.

Doğan'ın mezarı başında dua edilmesinin ardından Kürtçe 'Şehitler ölmez', 'Başkansız yaşam olmaz' sloganları altıldı. Milletvekili Leyla Zana, Orhan Doğan'ın yaşamı boyunca halkı için çalıştığını ve hep barış için çaba sarf ettiğini söyledi. Zana şöyle konuştu:

"Her zaman barışa olan inancımız olmalı ve bu konuda da bilgili olmamız gerekiyor. Hiç bir savaş sonsuza kadar devam etmez. Bu topraklara barış mutlaka gelecek. Bir halka saygılı olmak her iki tarafında kazancı olacaktır. Dost ve düşman herkes bilsin ki, bu birliktelik bu topraklara mutlaka barışı getirecektir, barış bu topraklarda mutlaka yeşerecektir. Belki bizim ömrümüz yetmez. Ne krallık tahtı, ne iktidarlar devamlı değillerdir. Ancak hizmet yapan hiç bir zaman unutulmayacak. Senin barışçı ruhun önünde her zaman saygıyla eğiliyorum."

Leyla Zana ve beraberindekiler, Orhan Doğan'ın mezarına karanfiller bıraktıktan sonra ayrıldı.



Rİ(GG/COŞ)