Diyarbakır Bağımsız Leyla Zana, Meclis'teki makam odasında açlık grevine başladı. Açıklama Mardin Bağımsız Milletveliki Ahmet Türk'ten geldi.

Zana'nın cezaevlerinde 64 gündür süren açlık grevlerine destek için bu kararı aldığını söyleyen Türk, "Başbakan açlık grevlerinin bitmesi için katkı yapma yerine, barış grevi yapmaktadır. Zana Meclis'e ve topluma mesaj vermek için Meclis'teki odasında bu eylemi sürdürme kararı aldı" diye konuştu.

Türk, grevin süreci tıkamaya yönelik değil, kolaylaştırmaya yönelik bir eylem olduğunu belirterek, Zana'nın aldığı kararı saygıyla karşıladıklarını söyledi.

'SAĞLIK DURUMU İYİ DEĞİL'
Grevin süresiz ve dönüşümsüz olduğunu belirten Türk, "Vazgeçirmeye yönelik ikna girişiminiz oldu mu?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Dürüstçe söylemek gerekir ki Leyla Hanım'ın sağlığı iyi değil. Sağlık nedenlerinden dolayı kendisinin girmemesini ifade ettik. Arkadaşlarımızla ısrara ettik ama kendisi bu konuda kararlı. Onun kararına, iradesine de saygılıyız.''

'AÇLIK GREVİNE NİYETİM YOK'

Türk, kendisinin de açlık grevine başlayıp başlamayacağına yönelik ise "Başladığım zaman işitirsiniz ama öyle bir niyetim yok'' şeklinde konuştu.

Geçen hafta Diyarbakır'da açlık grevindeki mahkumları ziyaret eden Zana, sonrasında yaptığı açıklamada 'hükümeti konuyla ilgili somut adım atmaya' çağırmıştı.

Zana mahkumlarla ilgili de "Hepsini çok zayıflamış gördüm. Manevi olarak benim üzerimde çok ağır bir duygusal etki bıraktı" ifadelerini kullanmıştı.