Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda görev yapan 10 yıllık öğretmen Levent Bolat, iddiaya göre geçen 9 Şubat akşamı Çiftlikhat Mahallesi Türkmeneli Sitesi'ndeki evinden çıktı. İngilizce öğretmeni eşi Nilgün Cennet Bolat'a meslektaşı olan bir arkadaşıyla buluşacağını söyleyip, ayrılan Levent Bolat, bir daha dönmedi. Levent Bolat'ın cep telefonunun kapalı olması nedeniyle telaşlanan Nilgün Cennet Bolat, gidebileceği adresleri araştırdı, ancak ulaşamadı. Kozan İlçesi'ne bağlı Bozkabasakal Köyü'nde yaşayan Bolat ailesinin başvurusu üzerine Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Levent Bolat'ın bulunması için araştırma yaptı. Polisin çalışmasında da Levent Bolat'ın izine rastlanmadı.

Oğlunun kaybolmasıyla yıkılan baba 60 yaşındaki Mustafa Bolat, "Oğlum kendi halinde bir insandı. Herhangi bir kimseyle husumeti veya borcu yoktu. Banka kredisiyle aldıkları evin borcu bitmişti. Evinin tapusunu ve arabasını eşinin üzerine yapmıştı. Paraya önem vermezdi. Polislerin araştırmasında bir iz bulunamadı. Akıbetinin ne olduğunun ortaya çıkmasını istiyoruz" dedi.

Kayıp öğretmenin kardeşi 33 yaşındaki Mesut Bolat ise ağabeyinin kaybolmadan önce en son kendisiyle cep telefonundan konuştuğunu söyledi. Polisin cep telefonu kayıtlarını da araştırmaya aldığını anlatan Mesut Bolat, "Levent ağabeyim, gece yarısına yakın aradı. Ben uyuyordum. Selamlaştıktan sonra 'Sana bir şey diyeceğim' derken telefon kesildi. Defalarca aramama rağmen ulaşamadım. Hayatından endişe ediyoruz" diye konuştu.