Özellikle 80’li yıllarda yayınlanan “Kaynanalar” dizisindeki Nüriye Kantar rolüyle geniş çevrelerce tanınan ve sevilen oyuncu Leman Çıdamlı için Maltepe Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Leman Çıdamlı’nın az sayıdaki meslektaşının katıldığı cenaze töreninde, kızı Ayşegül Çıdamlı, oyuncular Sevil Usta, Ege Aydan, Yalçın Gülhan, Suat Sungur, Ahu Sungur, Gamze Gözalan ve Tuncay Akça’nın yanı sıra yakınları ve sevenleri yer aldı.

Leman Çıdamlı’nın kendisi gibi oyuncu olan kızı Ayşegül Çıdamlı, annesinin 10 gün önce ölen babasının yanına gittiğini söyleyerek “Hakk’a yürüdü, yuvasına gitti. 10 gün önce de babam gitti. Onlar buluşurlar inşallah. Allah günahlarını affetsin. Mekanı cennet olsun. Annem büyük sanatçıydı. O beste yapabilen, heykel yapabilen, caz yapabilen, çok güzel bir sanatçıydı” diye konuştu.

Leman Çıdamlı’yla birlikte Kaynanalar dizisinde yer alan oyuncu Ege Aydan ise “Leman Teyzem sanatçı kişiliğinin yanı sıra annem gibiydi. Şimdi Leman Teyzemi kaybetmenin mutsuzluğunu yaşıyorum” dedi. 

Tiyatro ve sinema oyuncusu Leman Çıdamlı'nın naaşı, öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Pendik Yeni Şeyhli Mezarlığı’nda toprağa verildi.  


(BB) (FOTOĞRAF)