Arsan kauçuk fabrikasında Lastik-iş sendikasına üye işçilerin 9 aydır sürdürdükleri sendikalaşma mücadelesi sona yaklaştı.

Çalışma Bakanlığı Lastik İş'e yetki belgesi vermesine rağmen, işverenin itiraz sonucu konu mahkemeye intikal etti.

Konuya yönelik Arsan Fabrikasının önünde basın açıklamasını Lastik-iş Sakarya Şube Başkanı Fuat Özbay yaptı. 

Cumartesi Anneleri Yusuf Erişti'nin akıbetini sordu Cumartesi Anneleri Yusuf Erişti'nin akıbetini sordu

Özbay’ın açıklamasında, "Bizler, emekçiyiz, üretiyoruz ve hakkımızı almak için mücadele ediyoruz. Bu yolda sonuna kadar yürümeye kararlıyız. Arsan işçileri sendikamız Lastik-iş üyeleri olarak toplu sözleşme hakkına mutlaka kavuşacaktır…" ifadeleri dikkat çekti.

İşte Özbay'ın o açıklaması:

Değerli arsan emekçileri, kıymetli sivil toplum kuruluşları ve saygıdeğer Basın mensubu arkadaşlar; sağlamış olduğunuz katılım için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Burada toplanma sebebimiz her emekçinin anayasal hakkı olan sendikal anmanın “özgür sesi” olabilmektir.

Bu zamana kadar arsan çalışanın olan emekçi kardeşlerimizin haklı mücadelesinde Lastik-iş sendikası olarak ve olmaya da devam edeceğiz.

Arsan kauçuk fabrikamızda sürdürmüş olduğumuz sendikalaşma çabası 9 aydır sürmektedir. Bu süre zarfında çalışanların çoğu Lastik-iş sendikasına üye olmuşlardır. Bizler bu süre zarfında çalışma Bakanlığımıza müracaat ederek yetki belgesi almış olduk. Yetki belgesine işveren tarafından itiraz sonucu konu mahkemeye intikal etmiştir.

Buradan Arsan kauçuk çalışanları adına işveren tarafına seslenmek istiyoruz!..

Bizler işyerinin düşmanı değiliz! İşyerinin büyüyerek devamlılığını, iş barışının olduğu ve işi haklarının temin edildiği ortamı oluşturmak ana gayemizdir.

İşçiler yalnızca daha iyi koşullarda yaşamak ve huzurlu bir ortamda yaşamak istiyor. İşçiler yalnızca sendikal haklarını özgürce kullanmak istiyor. Arsan işçileri huzursuzluk istemiyor, kavga hiç istemiyor. Tek istedikleri karşılıklı anlaşarak ekmeklerinin büyütmek.

Bu nedenle Arsan işvereninden sendikamızın yetkilisine yaptığı haksız iftirayı geri çekmesini ve işçilerin iradesine saygı göstermesini bekliyoruz.

Bizler sendika olarak her türlü diyaloğa ve iş barışı içinde müzakereye hazırız. İşvereni de aynı sorumluluğu taşımaya davet ediyoruz.

Bizler, emekçiyiz, üretiyoruz ve hakkımızı almak için mücadele ediyoruz. Bu yolda sonuna kadar yürümeye kararlıyız. Arsan işçileri sendikamız Lastik-iş üyeleri olarak toplu sözleşme hakkına mutlaka kavuşacaktır…