Kaza, öğle saatlerinde Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Siverek'ten Şanlıurfa'da bulunan akrabalarını ziyarete giden Salih Demirtaş'ın (40) yönetimindeki 63 YD 477 plakalı otomobil, Karaköprü Beldesi yakınlarında sağ ön lastiğinin patlaması nedeniyle kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda takla atıp, yol kenarındaki tarlaya uçtu. Kazada, sürücü Salih ile otomobilde bulunan annesi Sabiha (65), eşi Halime (33) ile çocukları İsmail (17), Ayşegül (12), Büşra (2) ve Nur Demirtaş (1) yaralandı.

ÇAMURA BATA ÇIKA YARDIMA KOŞTULAR

Yoldan geçenler, yaralıların kurtarılması için kazayı güvenlik güçleri ile sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yağmur nedeniyle çamur deryasına dönen tarladaki otomobilde bulunan yaralıları kurtarmak için seferber oldu. Yağmur altında çamura bata çıka otomobile ulaşan ekipler yaralıları hazır bekletilen ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne taşıdı. Yaralılardan sürücü Salih Demirtaş'ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Kaza nedeniyle bir süre trafik akışının aksadığı yol, kurtarma çalışmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



AL (HK/AK)