Şemdinli’ye bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında, askeri konvoyun geçişi sırasında, teröristlerin daha önceden yola döşedikleri bombaları patlatmasıyla şehit düşen Astsubay Hüseyin Çetin’in cenazesi dün akşam Çanakkale’ye getirilerek, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Deniz Hastanesi morguna konuldu. Şehidin cenazesi bu sabah 150 araçlık bir konvoy eşliğinde, Lapseki İlçesi’ne getirildi. Konvoyda, Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel ile İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş da yeraldı.

Gazi Süleyman Paşa Camisi’nin yetersiz kalacağı gerekçesiyle şehidin cenazesi, 100 metre uzaklıktaki Pazaryeri meydanına alındı. Burada kurulan taziye çadırında katafalka konulan cenazenin yanında, şehidin annesi Necmiye (58), babası Recep (65), eşi Hayrunnisa (24), kardeşleri Nevzat (24) ve Eyüp (22) Çetin, taziyeleri kabul etti. Üzerinde bebek resmi bulunan ve 7 aylık hamile olan Hayrunnisa Çetin’i astsubay Gizem Gözer teselli etti. Hayrunnisa Çetin’in sık sık karnını okşadığı, Astsubay Gözer’in de elini elinin üzerine koyduğu görüldü.

Baba Recep Çetin de, “Ben de iki oğlan daha var. Onlar da bu vatan bu millet için canlarını vermeye hazırlar” dedi.

5 BİN KİŞİ KATILDI

Cenaze namazı kılınmadan önce bir askeri tören düzenlendi. Törene, Jandarma Bursa Bölge Komutanı Tuğgenaral Ümit Yılmaz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Vali Yardımcısı Kemal Yıldızer, Ak Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, CHP Çananakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

YARBAY ŞENVELİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Burada bir konuşma yapan deniz yarbay Recep Şenveli, gözyaşlarına hakim olamadı. Yarbay Şenveli, “Biz bu ülke topraklarını korumak için ant içtik. Sen de bu andı yerine getiren kahraman bir subayımızsın. Ailen ve geride bıraktıkların bizim emanetimiz. Buna biz sahip çıkacağız. Sen de tıpkı diğer şehitlerimiz gibi, bu ülkenin bağrında yaşayacaksın” dedi.

100 METRE YÜRÜDÜLER

Törenin tamamlanmasının ardından İlçe Müftüsü İbrahim Sezgin cenaze namazını kıldırdı ve katılanlardan şehit astsubay için helallik aldı. Şehidin cenazesi buradan da 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları eşliğinde top arabasına taşındı. Büyük bir Türk bayrağının açıldığı yürüyüşe katılanlar, arasında kadın ve çocukların sayıca fazlalığı dikkat çekti.

KÖYDE TOPRAĞA VERİLDİ

Daha sonra top arabasından alınan cenaze askeri ambulansla defnedileceği Şahinli Köyü’ne götürüldü. Burada ilk önce baba evine getirilen cenazeyi, ailenin yakınları karşıladı. Şehit astsubay Çetin için dualar okundu. Çetin’in cenazesi köy kabristanlığında toprağa verildi.

OĞLU DÜNYAYA GELECEK

6 yıllık astsubay olan Çetin, Bolu Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yaparken Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde geçici olarak görevlendirildi. Şehit Astsubay Çetin, 20 Mayıs 2011’de Aydın’ın Çine İlçesi Soğukoluk Köyü’nde yaşayan ebe Hayrunnisa Alabalık ile evlendi  ve 7 aylık hamile eşini Ramazan Bayramı’ndan önce baba ocağına bıraktı. Hamile Hayrunisa Çetin’in doğacak bebeğinin cinsiyetinin erkek olduğu ve doğumdan sonra köyde herkesin Hüseyin Çetin’i 'Zafer' diye çağırmasından dolayı bu adı vereceği öğrenildi.



ESB(Ö/AAA)