Şemdinli'ye bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında, askeri konvoyun geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 26 yaşındaki Astsubay Hüseyin Çetin'in, Lapseki İlçesi'ne bağlı Şahinli Köyü'nde yaşayan annesi Necmiye Çetin (58), babası Recep Çetin (65) ile yanlarında kalan 7 aylık hamile  eşi Hayrunisa Çetin'e (25) acı haber dün gece verildi. Eşinin acı haberini alan Hayrunisa Çetin rahatsızlarak Lapseki Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Necmiye Çetin ile baba Recep Çetin, bir süre taziyeleri kabul ettikten sonra gelinleri gibi rahatsızlandı ve aynı hastanede tedavi altına alındı. Köyün gençleri de sabah erken saatlerde, şehidin baba evini bayraklarla donattı.

Bolu Dağ Komando Tugayı'nda görev yaparken Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde geçici olarak görevlendirilen Çetin'in 6 yıllık astsubay olduğu, memleketi Lapseki'ye geçen mayıs ayında ziyarete geldiği, bayramdan önce de 7 aylık eşini anne- babasına emanet ettiği belirtildi.

CENAZE YARIN

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli subaylar da köyde cenaze töreni hazırlığına başladı. Askeri uçak ile bugün saat 22.00'de Çanakkale Havaalanı'na getirilecek olan Şehit Astsubay Çetin'in cenazesinin gece Askeri Hastane morguna konulacağı öğrenildi. Şehit Çetin'in cenazesi,yarın Lapseki ilçe merkezindeki Gazi Süleyman Paşa Camisi'nde kılınacak namazın ardından doğum yeri Şahinli Köyü'nde toprağa verilecek.



OA(AÖ/COŞ)