Lapseki Belediyesi, Bursa'daki Tankut Öktem Heykel Atölyesi’nde heykeltıraş Pınar Öktem Doğan'a 5.5 metre yüksekliğinde Pegasus heykeli yaptırdı. Dört ayda tamamlanan heykelin finansmanını sponsorlar karşıladı. Dev Pegasus heykeli feribotların yanaştığı İskele Meydanı’na yerleştirildi.

Lapseki Belediye Başkanı MHP’li Gani Mehmet Ekim, ilçenin eski adının 'Lampsakos' olduğunu belirterek, ilçenin tarihinin M.Ö. 500 yıllarına dayandığını açıkladı. Ayrıca, bir şehir adına dünya tarihinde ilk kez para basıldığını, bu şehrin de 'Lampsakos' olduğuna işaret eden Başkan Ekim, "Lampsakos paralarının üzerinde kanatlı at, yani Pegasus resmi vardır. Tarihte Pegasus'u ilk sahiplenen şehirlerden biridir Lampsakos" dedi.

Önemli geçim kaynağını meyve ve sebze yetiştiriciliği olan Lapseki'de turizmin de gelişmeye başladığını belirten Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, "Yaptırdığımız Pegasus heykelinin de turizme büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Meydanı'nda daha önce Ata’nın bir heykelini yaptırdıklarını anlatan Başkan Ekim, "Şimdi Pegasus heykelinin ardından deniz içerisine de bir platform üzerine deniz kızı heykeli dikeceğiz. Ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenleme projesi yapılan sahil bandında otobüs yazıhaneleri, açık hava müzesi, şehitlik, engelliler için gezi- oyun parkı, Çanakkale Savaşları rölyefi, şelaleyle kamufle edilecek tuvalet, üzerinde Lapseki'nin simgesi olan kiraz, elma ve şeftali bulunan 12 metre yüksekliğinde saat kulesi yaptıracağız. Bunlar tamamlandığında Lapseki'nin çehresi değişecek" dedi.



OA(İÖ/SS)