Şükraniye Mahallesi’ndeki evlerinde Muhammet'i uyuttuktan 10 dakika sonra ağlama sesi ile odaya koştuklarını belirten anne 38 yaşındaki Hasibe Salık, bebeğinin yatağını kanlar içinde görünce hemen ambulans çağırdıklarını söyledi. Saat 01.00’den itibaren sabah 10’a kadar 4 hastane gezdiklerini belirten anne Salık yaşananları şöyle anlattı:

"Sabaha kadar Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi, Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni gezdik. En sonunda bizi Muradiye Devlet Hastanesi’ne gönderdiler. Orada tetanoz aşısı yaptılar. Ama son 4 gündür çocuğum hep ateşleniyor. 'Enfeksiyon kapmış olabilir' dediler. Bu yüzden devamlı hastaneye götürüyoruz."

'FAREYİ ÖLDÜRDÜK'

Farenin nereden girdiğini tam olarak anlayamadıklarını belirten baba 45 yaşındaki Yusuf Salık da şunları söyledi:

"Oğlumun çığlıklarını duyarak odaya koştuk. Çocuğumun her yanı kan içindeydi. Sol el işaret parmağının kanadığını fark ettim. Ne olduğunu anlamaya çalışırken odada büyük bir lağım faresi gördüm. 112'yi aradık. Çocuğumu eşim hastaneye kaldırdı. Biz de doğalgaz sobasının içine giren fareyi çıkartarak öldürdük. Benim çocuğum aşı yapılmasına rağmen devamlı ateşleniyor. 3 gündür hastaneye kaldırıyoruz." 

Mahallede birçok fare bulunduğunu kaydeden Salık, Yıldırım İlçe Belediyesi görevlilerinin, olaydan sonra evlerine gelerek kontrol yaptıklarını söyledi.



HT,SÇ(FK/COŞ)