ÇOMÜ Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Didem Yaman Amfisi'nde Kariyer Günleri kapsamında bugün 'Türkiye'nin Güncel Sorunları' konulu konferans veren Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, yeni anayasa hazırlıkları, parlamenter rejim ve başkanlık sistemleri hakkında bilgi verdi. Bu sırada, dinleyiciler arasındaki üniversite öğrencisi A.B.C., Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'ya yumurta atmak için hareketlendi. Durumu fark eden AK Parti Biga Kadın Kolları Üyesi Kadriye Kurtul refleksle elini havaya kaldırdı. A.B.C.'nin, Kuzu'ya atmak istediği yumurta AK Parti Biga Kadın Kolları Üyesi Kadriye Kurtul'un eline çarpıp kırıldı. Yumurtanın akı ve sarısı etrafa sıçradı ve protokolde oturanların sırtlarına geldi. AK Parti Kadın Kolları üyeleri ve Biga Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özkan yumurtadan nasibini aldı. Yumurtanın kendisine atılmak istediğini fark eden Kuzu da eğilip kendisini korudu.

Bu arada aynı grup içinde yer alan öğrenciler pankartlar açıp, "Özgürlüğümüzü istiyoruz. Gülşah ve Meral serbest bırakılsın. Bizi kimse yıldıramaz" diye sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine, üniversitedeki özel güvenlik görevlileri öğrencilere müdahale etti. Öğrenciler konferans salonundan dışarıya çıkartıldı. Yumurtayı atmak isteyen A.B.C. ile pankart açıp slogan atan öğrenciler, E.R., H.A., B.H. ve E.Z. jandarma tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alınan 5 üniversiteli daha sonra serbest bırakıldı.

Yapılan davranışın yanlış olduğunu belirtip konuşmasına devam eden Kuzu, "Eğer bu arkadaşlar tepkilerini bu şekilde göstermeyip soru yöneltselerdi biz de her sorunun cevabı vardır, soracaklarına da cevabı verirdik" dedi. Konferans, yaşanan olayın ardından bir saat daha devam etti. Kuzu, konuşmasını bitirip öğrencilerin sorularını cevapladı.

BG(İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)