Olay, saat 12.30 sıralarında, Suruç'a 20 kilometre uzaklıktaki Karaca Köyü'nde meydana geldi. 40 yaşındaki Halit Şahin ile amcasının oğlu 37 yaşındaki Hüseyin Şahin, yine amcalarının oğlu Abdurahman Şahin'e ait fıstık bahçesinde traktörle gezerken bir fıstık ağacına çarpıp zarar verdi. Bahçede bulunan Abdurahman Şahin, olayı görüp kuzenlerine, "Neden fıstık ağaçlarına zarar veriyorsunuz?" diye uyarıda bulununca aralarında tartışma çıktı. Tartışma, tarafların yakınlarının da katılımıyla silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Abdurahman Şahin, adı öğrenilemeyen bir kişinin tabancasından çıkan mermilerin vücuduna isabet etmesi sonucu olay yerinde can verdi, Halit ve Hüseyin Şahin de yaralandı.

Otomobille önce Suruç Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılar, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansla Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Abdurahman Şahin'in cesedi ise otopsi için Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Olaydan sonra kaçan cinayet şüphelisi, jandarmanın takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Köyün giriş ve çıkışında geniş güvenlik önlemi alan jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.



AL,ÖP(HK/CK)