Olay saat 23.00’de Ertuğrul Gazi Mahallesi, 2320 Sokak’ta meydana geldi.  İddiaya göre, iki akraba aile olan Kırmızı aileleri arasında ailevi sebepten ötürü evde kavga çıktı. Kısa sürede evde başlayan kavga sokağa taşması üzerine, aralarında kadınların da bulunduğu her iki taraf birbirlerine taş, sopa ve bıçaklarla saldırmaya başladı. Kavganın büyümesi üzerine merkeze bağlı Balkatan Köyü’nde oturan yakınlarını da kavgaya çağıran taraflar, ikinci kez kavga etmesi üzerine ortalık savaş alanına döndü.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler, kavgaya karışan tarafları güçlükle ayırdı.

Kavgaya karışan tarafları ayırmaya çalışan polis memuru Alperen A., başına aldığı sopa darbesiyle yaralandı. Kanlar içerisinde kalan polis memuru ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Güçlükle sona erdirilen kavgada her iki aileye mensup 4 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanarak, kentte bulunan hastanelere kaldırıldı.

‘OĞLUMU BAGAJA KOYAMAZSINIZ’

Sokak ortasında yaklaşık 20 kişinin birbirine saldırdığı kavga sonrasında polis olaya karışan 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan Kadir Kırmızı’nın ekip aracının arka tarafına konulmasına tepki gösteren anne Aysel Kırmızı polislere, "Oğlumu bagaja koyamazsınız" diye tepki göstermesi üzerine arbede yaşandı. Güçlükle polisin otosuna konulan taraflar, sağlık kontrolü için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.  Kavgayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.



ÖŞ(AAA)