Davanın görüldüğü 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin heyeti, vücuduna 8 mermi isabet eden ve kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra ölen Ferruh Özdamar'ın ölümü ile sanığın eylemi arasında illiyet (nedensellik) bağı bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'nun ilgili ihtisas dairesinden rapor istenmesini kararlaştırdı.

Merkez Çukurova İlçesi'nin Şambayat Mahallesi'nde çiftçi Ferruh Özdamar, amcasının oğlu, emlak komisyoncusu Tamer Özdamar'dan 20 bin lira borç para aldı. Ferruh Özdamar, aradan geçen 1 yılda parayı ödemedi. Bunun üzerine 24 Kasım 2011'de Tamer Özdamar, Ferruh Özdamar'ın yanına giderek alacağını istedi. Aralarında çıkan tartışma sırasında Tamer Özdamar, yanında taşıdığı ruhsatsız tabancayla kuzenine kurşun yağdırdı. Tabancadan çıkan 8 mermiden 4'ü sağ, diğerleri de sol bacağına isabet eden Ferruh Özdamar, kaldırıldığı özel bir hastanede 2 gün sonra öldü. Tutuklanan Tamer Özdamar hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Özdamar, cinayet nedeniyle pişman olduğunu, öldürdüğü kişile Allah'tan rahmet dilediğini anlatırken, şöyle dedi:

"Ferruh'a 20 bin lira verdim. Parayı arkadaşı Umut Ünlütaşkıran'a verdiğini ve ondan alıp ödeyeceğini söyledi. Ben de 'muhatabım sensin' dedim. Konuşmak için buluştuğumuzda ise parayı Umut'un bana verdiğini söyledi. Ben de para almadığımı söyleyince küfür etti. Elinde bir cisimle üzerime gelirken tabancamı çıkartıp, yere doğru ateş ettim. Yere düştü. Öldürmek amacıyla ateş etmedim."

KATİLİN ADINI SÖYLEDİ

Ölen Ferruh Özdamar'ın eşi 41 yaşındaki Mürüvvet Özdamar ise duruşmada, "Erkek gibi vurdum desene" diye sanığa bağırdı. Silah seslerinin hala kulağında çınladığını söyleyen Özdamar, patlamaları duyunca koşarak olay yerine gittiğini ve eşini yerde yatarken gördüğünü anlattı. Ferruh Özdamar'ın ölmeden önce ifadesini alan polis memurlarından Orhan Küçükpala da ifadesinde, "Hastanede yaralı ifade verebilecek durumda değildi. İfade veremeyeceğine dair formu doldurulmuştu. Biz de aynı şekilde form dolduracaktık. Görevli doktor ifade verebilecek durumda olduğunu söyleyince ifadesini aldık. Kendisini Tamer Özdamar'ın vurduğunu söyledi" dedi.

RAPOR İSTENDİ

Mahkeme heyeti, Ferruh Özdamar'ın tedavi gördüğü hastanede olaydan 2 gün sonra öldüğüne dikkat çekerek, ölüm ile sanığın eylemi arasında illiyet bağı bulunup- bulunmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'nun ilgili ihtisas dairesinden rapor istenmesine, tedaviye ilişkin belgeler ve dosyanın da aynı kuruma gönderilmesine karar verdi. Mahkemede, Ferruh Özdamar'ın, Tamer Özdamar'dan aldığı 20 bin lirayı verdiği iddia edilen Umut Ünlütaşkıran'ın tanık olarak zorla getirilmesi kararlaştırıldı. Sanık Tamer Özdamar'ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.