4 Ağustos günü kent merkezinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Necip Türkoğlu'na ait Türkoğlu kuyumculuğa yer altında bulunan eski dere yatağından girip, dükkan önüne gelen ve buradan tünel kazarak giren kimliği belirsiz kişiler kasanın bulunduğu duvarı delerek 30 kilo altını çalıp kaçtı. Hırsızlık olayının ardından geniş çaplı inceleme başlatan Sivas Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, toplanan delilerin ardından dün akşam saatlerinde Sivas merkez ve ilçelerinde 10 adrese operasyon düzenledi. Operasyonda yapılan aramalarda kuyumcudan çalındığı iddia edilen 3 kilo altın ile 3 kilo altının değerine eş nakit para ve hırsızlık olayında kullandığı iddia edilen malzemeler ele geçirildi. 

'MÜKEMMEL HIRSIZLIK'
Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, hırsızların Tavra deresi olarak bilinen ve bugün yol altında kalan dere yatağını kullanarak kuyumcuya girdikleri soygunla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun bir çalışma yaptığını söyledi. O gün önemli bir delil bulunamadığı için çalışmaların zor geçtiğini anlatan Vali Kemelek şöyle konuştu:

"Bu mükemmel düzenlenmiş bir soygun. Bir hırsızlık için böyle bir kelime kullanmak zorunda kalıyorum. Ama gerçekten kusursuz bir plan icra edilmiş. Ama binde bir de olsa elde edilen küçük ipuçları çok güzel bir şekilde değerlendirilmiş. Yorucu bir çalışma sonunda ise sonuca ulaşılmıştır. Altınlar Sivas ili sınırları içinde ele geçirilmiştir. Bu olayın aydınlatılması için çok sayıda polis görev aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden özel personeller de bu olayda görev aldı. Bu olayın terör örgütü ile bir ilgisi yok.  Şu anda gözaltında olanların hepsi Sivaslı." 
SAYI ARTABİLİR
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Vali Kemelek, ekiplerin verilen ifadeler doğrultusunda çalışmasını sürdürdüğünü ve çalınan altınların kalan kısmı ve olayla ilgisi bulunan diğer şüphelilerin de yakalanmasına çalışıldığını belirtti. Şüphelilere nasıl ulaşıldığı konusunda ise çalışmalar sürdüğü için ayrıntılı açıklama yapılmadı.

HY(EA/COŞ)