Olay, dün öğle saatlerinde Bozova İlçesi'nde meydana geldi. Gölbaşı Caddesi üzerinde kuyumculuk yapan Rafet Taş, öğle namazını kılmak için işyerinin kapısını kapatarak camiye gitti. Namazdan dönen Rafet Taş, işyerinin kapısının açık ve tezgahtaki bileziklerin de yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi. İhbarın ardından olay yerine gelen polis, parmak izi incelemesi yapıp kuyumcuda bulunan ve hırsızlığı kaydeden güvenlik kameralarına el koydu.

17 SANİYEDE HIRSIZLIK

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Taş'ın camide bulunduğu sırada, kapıyı zorlayarak kuyumcuya giren kişinin, 17 saniye içerisinde arka bölüme geçip tezgahın alt bölümünde bulunan 300 Dolar, 700 Euro ve 8 bileziği alarak kaçtığı görülüyor. Güvenlik kamerası kayıtları ve parmak izi incelemesinin ardından polis, şüphelinin daha önce de hırsızlık suçundan kaydı bulunan Mehmet Salih Yalçınkaya olduğunu belirledi. Mardinli olduğu saptanan şüphelinin şehir dışına çıkma ihtimalini değerlendiren polis, kent çıkışında uygulama noktası oluşturdu.

Polis, gece geç saatlerde Şanlıurfa- Mardin karayolunun 20'nci kilometresinde Mardin yönüne giden ve durumundan şüphelenilen bir otomobili durdurdu. Otomobilde bulunanların yapılan kimlik kontrolünde şüpheli Mehmet Salih Yalçınkaya'ya ulaşan polis, yanındaki Şahin Kılınç'ı da gözaltına aldı. 2 şüphelinin yapılan üst aramalarında kuyumcudan çalınan paralar ile bileziklere de ulaşıldı. Yalçınkaya'nın hırsızlık yaptığı sırada Şahin Kılınç'ın da kuyumcu dışında gözcülük yaptığını belirleyen polis, 2 şüpheliyi Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürdü.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, bu sırada kendilerini görüntüleyen gazetecilerin; 'Neden hırsızlık yaptınız?' sorusuna, "Sizinle beraber ortak yaptık" karşılığını verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu süren 2 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Hırsızlık' suçundan adliyeye sevk edilecek.



AL(HK/BT)