Bugün saat 08.00 sıralarında meydana gelen olayda, kentin en önemli eğlence mekanlarının ve mağazalarının bulunduğu Plevne Caddesi üzerinde koşarak gelen bir kişi, 12 numarada bulunan Özusta Kuyumculuk'un önünde durdu. Ardından da Erhan Özusta’ya ait olduğu bildirilen ve erken saat olduğu için kapalı olan dükkana doğru tabancasını peşpeşe ateşledi.

SOKAK ARALARINA KAÇTI

Olayın ardından saldırgan sokak aralarına doğru kaçarak izini kaybettirdi. Çevredeki mağazalarda çalışan görevlilerin ihbarı üzerine bölgede çok sayıda polis ekibi gönderildi. Ekiplerin çevredeki aramalarına rağmen saldırgan bulunamadı. Olay yeri İnceleme ekiplerinin araştırmalarında ise, kuyumcunun vitrin camına iki kurşun isabet ettiği belirlendi.

KAMERALARA TENTE ENGELİ

Kuyumcudaki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler ise olay anının kaydedildiğini ancak işyerinin önündeki tentenin saldırganın görüntülenmesini engellediği tespit edildi. İşyeri sahibinin ise ifadesinde kimseyle bir sorununun olmadığını, sadece bir süre önce pırlanta satın aldığı Hollandalı gurbetçiyle tartışma yaşadıkları için karakolluk olduklarını, onun haricinde de kimsiyle bir olay yaşamadığını söylediği kaydedildi. 

Polis, saldırının ne amaçlı yapıldığını ve arkasındaki sır perdesini aralamak için soruşturmanın devam ettiğini belirtti.



TY(İÖ/COŞ)